Yhdysvalloissa itärannikolla riehuneet tornadot ovat tappaneet useita – video paljastaa valtaisat tuhot

Vaikuttavaa kuvaa Yhdysvaltoja riepottelevista tornadoista – hirmumyrskyt tappaneet jo useita 1:12
CNN: Tornadot aiheuttaneet voimakkaita tuhoja.

Yhdysvalloissa itärannikon eteläosissa riehui raju myrsky pääsiäissunnuntaina. Useat tornadot aiheuttivat valtaisia tuhoja Missisipin ja Louisianan osavaltioissa. 

Yllä olevalta videolta näkyy, kuinka tornado on kaatanut jopa rekkoja ja tuhonnut useita rakennuksia ja koteja.

Missisipissä on varmistettu jo useita kuolemantapauksia. Viranomaisten mukaan kuolleita on ainakin 11. Viereisessä osavaltiossa Louisianassa on myös julistettu hätätila.

 – Satoja sähkölinjoja on poikki. Meillä kestää pitkään toipua tästä. Tästä ei toivuta kahdessa tai kolmessa päivässä, tai edes viikossa, Monroen kaupungin palopäällikkö Terry Williams kertoi lehdistötilaisuudessa. 

Louisianassa Monroen kaupungin viranomaisten mukaan ainakin 200 kotia on tuhoutunut. Kotinsa menettäneet ihmiset joutuvat menemään myrskysuojiin tai hakeutumaan väliaikaisiin majoitustiloihin. Viranomaiset ovat muistuttaneet heitä hygieniasta koronaviruksen vuoksi. 

STT:n mukaan Monroessa viranomaiset pyysivät hotelleja avaamaan ovensa tornadoevakoille, koska yhteisen myrskysuojan avaamista pidettiin liian vaarallisena.

Myrsky etenee nyt itärannikkoa ylöspäin. Alabamassakin on jo ainakin yksi kuolemantapaus. CNN:n mukaan vaarallisista myrskyistä varoitetaan ainakin Etelä-Carolinan, Pohjois-Carolinan ja Virginian osavaltioissa.

Lue myös:

    Uusimmat