Salakuvat ja ensimmäiset viralliset tiedot uudesta Volkswagen Golfista

Volkswagen on paljastanut ensimmäiset viralliset tiedot ensi vuonna markkinoille tulevasta seitsemännen sukupolven Golfista. Auton virallinen esittely pidetään kuitenkin vasta 4. syyskuuta.

Virallisia valokuvia autosta ei vielä ole, mutta GTI-versio uudesta mallista kuvattiin salaa testiajossa.

Volkswagenin mukaan Golf tulee olemaan 23 prosenttia taloudellisempi ja ulkoisesti 5,6 senttimetriä pidempi, 1,3 senttiä leveämpi ja 2,8 senttiä matalampi kuin edeltäjänsä. Auton akseliväli on kasvanut 5,9 sentillä. Golf on ensimmäinen Volkswagen, joka käyttää Volkswagen-konsernin MQB-alustaa.

Volkswagen kertoo, että kasvaneet ulkomitat paitsi parantavat auton turvallisuutta törmäystilanteissa, myös kasvattavat sisätiloja. Esimerkiksi jalkatilaa on uudessa mallissa puolitoista senttiä aiempaa enemmän.

Takakontti kasvaa 30 litralla 380 litraan, kun kontin lattia levenee 22,8 senttimetrillä.

Suuremmista mitoista huolimatta auton paino on keventynyt 100 kilogrammalla. Painonpudotus on saavutettu muun muassa lisäämällä kuumamuokatun ultravahvan teräksen osuutta auton rungossa sekä keventämällä moottoreita.

Uuden Golfin kaikkia moottoreita ei vielä julkaistu, mutta saatavilla on ainakin 1,4-litrainen turboahdettu nelisylinterinen bensakone, jossa on 138 hevosvoimaa ja sylinterinlepuutusjärjestelmä. Yhdessä 7-lovisen kaksoiskytkinvaihteiston kanssa moottorin kerrotaan kuluttavan noin 4,0 litraa satasella. Hiilidioksidipäästöjen lukema on 112 grammaa kilometrillä.

1,6-litraisen nelisylinterisen dieselin polttoaineenkulutus on noin 3,2 litraa sadalla kilometrillä ja hiilidioksidipäästöt 99 grammaa kilometrillä.

Britanniassa auton myynti alkaa marraskuussa. 38 vuoden aikana Golfin eri malleja on myyty yhteensä 29 miljoonaa kappaletta.

GTI-versio uudesta Golfista esitellään Pariisin autonäyttelyssä 27. syyskuuta.

Autocar / Teknari

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja