Salaako mies jotain, jos ei anna vaimonsa katsoa puhelintaan? Miehet vastaavat

Miksi mies on naisen alapäätä kohtaan niin kovakourainen? Miehet vastaavat 1:03
Miksi mies on naisen alapäätä kohtaan niin kovakourainen? Miehet vastaavat

Juttusarjassa miehet vastaavat joka viikko kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Antaisitko vaimosi/tyttöystäväsi selata itsekseen sinun puhelintasi? Salaavatko miehet jotain, jos eivät anna vaimonsa katsoa puhelintaan? En saa nähdä mieheni puhelinta juuri ollenkaan, ainakaan, jos yksin tarvitsisi vaikka googlailla jotain", kysyy nimimerkki Mietteliäs.

Näin miehet vastasivat

 "Antaisin ja annankin. Tiedän kuitenkin, että tyttöystäväni saattaisi järkyttyä siitä, että minulla on kaikki vanhat valokuvat ja viestit myös eksiltä. Toistaiseksi hän ei ole alkanut kaivelemaan. Ei haittaa, jos näkisi pornoon liittyvät haut."
– 29, parisuhteessa

"Kyllä minä voin vaimolle koska tahansa näyttää puhelimeni ja viestini. Ei ole mitään salattavaa. Yleisesti ottaen on kyllä epäilyttävää, jos joku ei antaisi puolison nähdä viestejä – silloin lienee jotain salattavaakin. Tosin enpä tiedä, mikä pitäisi olla tilanne, että jollain olisi pätevä syy sellaista kysyäkään."
– 40, avioliitossa

"Ei minulla ainakaan mitään materiaalia ole, mistä vaimon pitäisi olla huolissaan. On silti muutama syy, miksi en anna hänen puhelintani selata ilman lupaani. Ensimmäiseksi: siellä on työhön liittyviä asioita, joita koskee salassapitovelvollisuus. Toiseksi haluan, että minulla on olemassa jossain määrin myös yksityisyyttä, ja saman suon tietysti vaimolleni. Kolmanneksi, jos ei luota puolisoon ja haluaa varmuuden vuoksi selata kännykän läpi, niin suhde ei ole kovin terveellä pohjalla. Toimiva suhde kuitenkin perustuu suurelta osin luottamukseen."
– 27, avioliitossa

"En antaisi selata, vaikka toisaalta ihan hyvin voisin eikä mitään 'vähän kiusallista' dramaattisempaa salattavaa ole. Puolisoni ei kuitenkaan ikinä pyytäisi, saati vaatisi tätä, ellei olisi oikein erityistä syytä epäillä jotain. Mielestäni esimerkiksi yksityisviestit ovat juuri sananmukaisesti yksityisiä, samoin kuin selaushistoriani. Se on luottamusta ja yksityisyyden kunnioittamista, jota mielestäni kuuluu suoda toiselle."
– 37, naimisissa

"Puhelin on monelle hyvin henkilökohtainen laite ja ei ole tarkoitettu muiden käyttöön. Samalla tavalla sähköpostit ja kirjeet ovat yksityisiä ja vaikkei niistä mitään salattavaa löydy, ei niitä mielellään anneta muiden lukea. Puhelimessa on myös paljon henkilökohtaista dataa, joka ei ole muille tarkoitettu. Kaverin kanssa käydyt keskustelut ei kuulu muille ja luovuttamalla puhelimen toiselle henkilölle on mahdollisuus puhelimen väärinkäytölle."
– 25, parisuhteessa

"En anna selata, mutta en myöskään salaa mitään. Jos oma naiseni haluaisi 'googlailla' jotain minun puhelimellani, se tarkoittaisi vain ja ainoastaan viestien ja puhelujen kyyläilyä. Googlailua varten ovat muut laitteet ja naisen oma puhelin."
– 36, avoliitossa

"En antaisi toisen tutkia omaa puhelintani. Se on yksityisyysalue. Vaikka siellä ei mitään pettämiseen liittyvää olekaan, niin silti siellä on asioita, jotka kuuluvat vain minulle."
– 40, parisuhteessa

"Kyllä antaisin. Antaisitko itse miehesi/poikaystäväsi selata puhelintasi? Minkä takia pitäisi toisen puhelinta selata, koska melkein kaikilla on oma puhelin?"
– 44, avioliitossa

"Itselleni jos on sanottu, että anna puhelin, niin olen antanut. Vaikka ei olekaan mitään salattavaa, niin tuntuu silti, että ei pitäisi antaa. Ehkä siinä tulee jokin itsesuojeluvaisto."
– 23, avoliitossa

Mitä itse haluaisit kysyä?

Tämä ominaisuus on poistunut käytöstä – pahoittelemme! Tsekkaa kuitenkin uusimmat lifestyle-artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat