Saku Koivu mukaan TPS:n johtoon – "Kova ammattilaisryhmä"

Alisuorittanut TPS taistelee pudotuspelipaikasta – C Moren dokumenttiryhmä seurasi SM-liigan suurseuraa läheltä 0:57
C Moren dokumenttiryhmä seurasi TPS:ää läheltä SM-liigan kevätkaudella.

Turun Palloseura on tiedottanut urheilutoimintansa suunnittelusta ja seurannasta vastaavan ryhmän kokoonpanosta. Ryhmään kuuluvat toukokuussa seuran urheilujohtajana aloittava Rauli Urama, Saku Koivu ja Erkka Westerlund, joka toimii myös johtoryhmän puheenjohtajana.

Tiedotteen mukaan ryhmän tehtävänä on "suunnitella ja kehittää TPS:n osaamista ja olosuhteita pitkäjänteisesti, operatiivisen toiminnan tukena". Tavoitteena kerrotaan myös olevan seuran tunnistettavan valmennuskulttuurin ja urheiluidentiteetin luominen.

– Tämän kovan ammattilaisryhmän johdolla me luomme edellytykset pitkäjänteiselle ja kokonaisvaltaiselle toiminnalle sekä urheiluseurakulttuurille. Työtä tehdään jatkossa entistä strategisemmin ja tiiviimmin yhdessä, kaikkien TPS-toimijoiden kesken, HC TPS:n puheenjohtaja Veli-Pekka Marin kertoo tiedotteessa.

– Onnistuessamme luomme olosuhteet, jossa pelaaminen, valmennus ja urheilujohtaminen ovat kansainvälistä huipputasoa. Tavoitteena on entistä vankempi pohja urheilumenestykselle – ja samalla seura tarjoaa alueen nuorille mahdollisuuden kasvaa sekä urheilijoina että ihmisinä, jatkaa Westerlund. 

Johtoryhmän on tiedotteen mukaan määrä työskennellä yhteistyössä toimitusjohtaja Santtu Jokisen, pelaajakoordinaattori Tomi Kallion ja valmennuspäällikkö Mika Suoraniemen kanssa. 

Uraman kerrotaan puolestaan olevan TPS:n urheilujohtajana johtoryhmän linkki seuran operatiiviseen toimintaan. Urama siirtyy Turkuun Jääkiekkoliiton huippu-urheilujohtajan tehtävästä.

Koivulla, 45, on tiivis suhde TPS:ään. Hän saavutti seurassa menestystä pelaajana, on seuran osaomistaja ja on toiminut myös pelaajakehityksen johtajana. 

Lue myös:

    Uusimmat