Saksassa sadattuhannet osoittivat mieltä äärioikeistolaista AfD-puoluetta vastaan

Suomen passi kuuluu maailman arvostetuimpiin – tällaisessa joukossa se nyt on 1:45
KATSO MYÖS: Nämä ovat maailman arvostetuimmat passit.

Saksan liittokansleri Olaf Scholz osallistui mielenosoitukseen viime viikonloppuna.

Saksassa noin 250 000 ihmistä kokoontui äärioikeistolaisen Vaihtoehto Saksalle (AfD) -puolueen vastaisiin protesteihin ympäri maata lauantaina, kertoo saksalainen yleisradioyhtiö ARD.

Poliisin mukaan mielenosoituksia on järjestetty useissa eri kaupungeissa, kuten Frankfurtissa, Hannoverissa ja Dortmundissa.

Protestit saivat alkunsa saksalaisen tutkivan journalismin verkkosivusto Correctivin kerrottua aiemmin tammikuussa, että AfD:n jäsenet olivat keskustelleet ääriliikkeiden kokouksessa muun muassa maahanmuuttajien karkottamisesta. Maahanmuuttovastainen AfD on vahvistanut, että sen jäseniä osallistui kokoukseen.

Kokoukseen osallistui myös Itävallan identitaarisen liikkeen johtaja Martin Sellner. Liike kannattaa väestönvaihtoteoriaa, joka on äärioikeistolainen salaliittoteoria.

Myös Saksan liittokansleri Olaf Scholz osallistui mielenosoitukseen viime viikonloppuna. Scholtz sanoi, että mikä tahansa suunnitelma maahanmuuttajien tai kansalaisten karkottamiseksi olisi hyökkäys maan demokratiaa vastaan.

CDU:n oikeistosiivestä uusi puolue

AfD:n suosio on kasvanut viime aikoina, ja puolue on ollut mielipidetiedusteluissa suurin itäisissä Saksin, Thüringenin ja Brandenburgin osavaltioissa. Niissä kaikissa järjestetään maapäivävaalit ensi syksynä.

Correctivin mukaan kokoukseen osallistui AfD:n jäsenten lisäksi myös kaksi maan kristillisdemokraattisen unionin CDU:n ja sen baijerilaisen sisarpuolueen CSU:n oikeistokonservatiivien ryhmän Werteunionin (Arvounioni) jäsentä. Werteunionin johtaja Hans-Georg Maassen sanoi lauantaina ryhmän jättävän puolueen ja perustavan uuden puolueen.

Puolueen mukaan sillä on nelisentuhatta jäsentä, joista valtaosa on kuulunut aiemmin CDU:hun tai CSU:hun.

Lue myös:

    Uusimmat