Saksan uusissa panssarivaunuissa vakavia teknisiä ongelmia – kaikki vaunut hajosivat harjoituksessa: Maa jäädyttää hankinnan

Saksan uusissa panssarivaunuissa vakavia teknisiä ongelmia – kaikki vaunut hajosivat harjoituksessa 1:40
Saksan uusissa panssarivaunuissa vakavia teknisiä ongelmia

Ajoneuvot oli tarkoitettu Naton nopean toiminnan joukoille.

Saksalaislehti Stern kertoo, kuinka Puma-rynnäkköpanssarivaunujen tulisi olla vahvinta ja moderneinta aseteknologiaa maailmassa. Harjoituksissa tapahtuneet ongelmat osoittavat kuitenkin muuta.

Munsterin lähellä pidetyssä harjoituksessa kaikki panssariprikaati 37:n komppanian Puma-rynnäkköpanssarivaunut hajosivat. Kaksi panssarivaunua selvisi ampumaharjoituksesta, mutta pian niissä ilmeni muita teknisiä ongelmia, kertoo komentaja Ruprecht Horst von Butler.

Saksa ei toistaiseksi tilaa uusia Puma-taisteluajoneuvoja vaan jäädyttää kaupat, ilmoitti Saksan puolustusministeri Christine Lambrecht. Kyseiset taisteluajoneuvot ovat olleet julkisessa keskustelussa toistuvasti teknisten ongelmien vuoksi.

– Joukkojemme on voitava luottaa siihen, että asejärjestelmät ovat vankkoja ja vakaita myös taistelussa, Lambrecht kertoo saksalaislehti Tageschaun mukaan.

Liittokansleri Olaf Scholzin johtama hallitus on myöntänyt tänä vuonna yhteensä 100 miljardin euron lisäbudjetin armeijan kalustonsa uusimiseen.

Lue myös:

    Uusimmat