Saksan Hessenin osavaltiovaalit saattavat ratkaista Merkelin hallituksen tulevaisuuden – "Tappio on todella kova"

Hessen mittaa Merkelin kannatuksen 1:48

Saksan tämänpäiväiset Hessenin osavaltiovaalit saattavat ratkaista liittokansleri Angela Merkelin koalitiohallituksen tulevaisuuden.

Sekä konservatiivit että sosiaalidemokraatit kärsivät tappion edellisissä osavaltiovaaleissa Baijerissa kaksi viikkoa sitten.

Jos tappiot jatkuvat tänään, Merkelin kristillisdemokraatit saattavat yrittää Merkelin syrjäyttämistä joulukuun puoluekokouksessa.

Münchenista raportoivan MTV Uutisten ulkomaantoimittajan Tapio Nurmisen mukaan tuore ennuste vaalien lopputuloksesta näyttää odotetun kaltaiselta. 

– Merkelin hallituspuolueiden tappio, eli siis demareiden ja kristillisdemokraattien tappio, on todella kova. Se on odotetun kaltainen, jos luvut pysyvät tällaisena, tulos ei ole ihan niin dramaattinen kuin odotettiin, Nurminen arvioi.

Nurmisen mukaan Merkelin kristillisdemokraatit (CDU) on saamassa 27 prosenttia äänistä, eli kannatus on romahtamassa vähän yli 10 prosenttiyksikköä.

Sosiaalidemokraatit (SPD) ja vihreät ovat molemmat 20 prosentissa äänistä. SPD menettää yli 10 prosenttiyksikköä, vihreät taas lisäävät ääniosuuttaan kutakuinkin saman verran.

Nurmisen mukaan tulos elää vielä illan mittaan, mutta dramaattisia käänteitä ei liene odotettavissa.

Lue myös:

    Uusimmat