Mainos

Saksalaisteinin uskomaton tuuri – löysi 16 000 euron kultaharkon järvestä ja saa pitää sen

Saksalainen teinityttö saa pitää löytämänsä kultaharkon, koska viranomaiset eivät ole löytäneet arvokkaalle kullalle omistajaa, kertovat muun muassa brittiläiset The Independent ja Daily Mail -lehdet.

Essenin kaupungista kotoisin oleva 16-vuotias tyttö löysi viime elokuussa Alpeilla, Baijerin osavaltiossa Königssee-järvellä uidessaan kiinteän, noin puolen kilon painoisen kultaharkon. Tyttö luovutti löytönsä poliisille mutta puolen vuoden tutkimuksien jälkeen virnaomaiset eivät ole vieläkään  löytäneet harkon omistajaa. Kultaharkon arvon on arvioitu olevan 16 000 euron paikkeilla ja nyt viranomaiset ovat päättäneet, että löytäjä saa pitää harkon.

Idndependet-lehti muistuttaa, että paikallisesti löytö aiheutti pienen mediamylläkän kesällä. Harkon arveltiin olevan peräisin muun muassa toisen maailman sodan ajoilta ja sitä veikkailtiin natsien aarteeksi. Ainoa, mitä kultaharkosta on pystytty selvittämään, on se, että sen on valmistanut yritys nimeltä Degussa. Yhtiön nimi on painettuna harkkoon sarjanumeron ja painon lisäksi.

Tuntemattomana pysytellyt löytäjä ei ole antanut haastatteluita. Hänen odotetaan kuitenkin lunastavan kultaharkon itselleen tulevina päivinä.

Paikallinen poliisipäällikkö Günther Adolph kiittelee paikallisessa Anzeiger-lehdessä tyttöä ja tämän vanhempia siitä, etteivät he yksinkertaisesti vain ottaneet kultaharkkoa.

– Tämä on hieno esimerkki toisille, sillä nyt he voivat pitää laillisesti arvokkaan löydön itse.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.