Saksalaisselvitys: Kolmannes yrityksistä jättäisi Britannian EU-erossa

Saksalaisen Bertelsmann Foundationin tekemän selvityksen mukaan kolmannes yrityksistä vähentäisi kapasiteettiaan Britanniassa tai muuttaisi jopa kokonaan muualle, mikäli maa eroaa EU:sta, uutisoi The Guardian.

Selvitykseen osallistui 700 Britanniassa toimivaa britannialaista ja saksalaista yritystä. Yrityksistä 29 prosenttia vastasi aikovansa vähentää kapasiteettiaan tai siirtyä kokonaan muualle 80 prosentin todennäköisyydellä, mikäli Brexit toteutuisi ja Iso-Britannia eroaisi EU:sta.

Erityisen alttiita lähtöön ovat IT- ja teknologiayritykset, joista 41 prosenttia ilmaisi kyselyssä harkitsevansa muuttoa. Myös hieman yli neljännes vaikeammin liikutettavan tehdastuotannon yrityksistä arvioi samoin. Vain 13 prosenttia kaikista vastanneista yrityksestä uskoi, että Britannian lähtö EU:sta lisäisi kansallista työllisyyttä.

Yritykset olivat kyselyssä varsin EU-myönteisiä. Neljä viidestä vähittäiskaupan, IT-alan, tehdastuotannon, energian telekommunikaation ja rahoituksen yrityksistä oli sitä mieltä, että Britannian tulisi pysyä EU:n jäsenenä.

Eniten EU-myönteisiä olivat tahdastuotannon, IT:n ja vähittäiskaupan yritykset.

Britanniassa EU-vastaisuus nousussa 1:54

Mepit huolissaan Britannian halusta erota EU:sta 1:10

Lue myös:

    Uusimmat