Saksalaislehti nosti otsikoihin Lindtmanin kohukuvat ja Näkkäläjärven rikokset

SDP:n viime viikonlopun puoluekokouksessa puheenjohtajaksi valittu Antti Lindtman ja puoluesihteeriksi noussut Mikkel Näkkäläjärvi ovat päätyneet kyseenalaisessa valossa saksalaislehti Bildin otsikoihin. Bild on Euroopan parhaiten myyvä sanomalehti.

Bildin jutun pääkuvana on Suomessakin kohuttu 23 vuotta vanha otos, jossa nuori Lindtman poseeraa alasti natsitervehdyksiä tekevien miesten kanssa. Kuvassa Lindtman ei itse tee natsitervehdystä, vaan hänellä on käsissään muovikuula-ase.

Lintman vahvisti heinäkuussa Helsingin Sanomille ja Ilta-Sanomille olevansa mukana kuvassa natsitervehtijöiden vieressä. Kyse on Lintmanin mukaan hänen lukioaikaisen lyhytelokuvaryhmänsä pikkujouluista.

Tilanteet olisivat Lindtmanin mukaan saaneet jäädä tapahtumatta ja kuvat ottamatta. Hän kertoo pyytäneensä kuvien poistamista netistä jo kauan sitten.

– Vaikka nämä kuvat ovat teinivuosilta, en ole niistä järin ylpeä. Enkä ole tietenkään ollenkaan iloinen siitä, että olen kuvassa, jossa kaverilla on mennyt poseeraus yli, Lindtman sanoo Helsingin Sanomille.

Verkossa on levinnyt myös kuva, jossa Lindtman näyttää poseeraavan Adolf HitlerinTaisteluni-kirja kädessään. Kyseinen kuva on Lindtmanin mukaan manipuloitu.

Näin Antti Lindtman kommentoi puoluesihteeri Näkkäljärven rikoskohua 6:49
Antti Lindtman kommentoi puoluesihteeri Näkkäljärven rikoskohua.

Näkkäläjärven rikokset nousivat esille

Saksalaislehti Bild nostaa samassa jutussa esille myös SDP:n tuoreen puoluesihteeri Mikkel Näkkäläjärven rikokset, joista hän sai tuomiota vuonna 2006. Tuomiot tulivat eläinsuojelurikoksesta, vahingonteosta ja kotirauhan rikkomisesta.

Näkkäläjärvi tunkeutui kaveriporukan kanssa inarilaisnaisen mökkiin ja oli mukana tappamassa mökissä ollutta aikuista kissaa.

Lisäksi Näkkäläjärvi on saanut tuomion rattijuopumuksesta, johon hän syyllistyi 20-vuotiaana. Hän ei ollut kertonut tuomioistaan puolueelle.

Näin Mikkel Näkkäläjärvi kommentoi vanhoja tuomioitaan 2:15
Näin Mikkel Näkkäläjärvi kommentoi vanhoja tuomioitaan.

Lue myös:

    Uusimmat