Puoluesihteeri Mikkel Näkkäläjärvi kommentoi menneisyyden virheitään – "Kevät 2019 oli minulle poliittisen urani rankin"

Näin Mikkel Näkkäläjärvi kommentoi vanhoja tuomioitaan 2:15
Näin Mikkel Näkkäläjärvi kommentoi vanhoja tuomioitaan.

SDP:n uuden puoluesihteerin MIkkel Näkkäläjärven menneisyyden virheet nousivat esiin puoleen puoluekokouksessa lauantaina.

puoluesihteeri MIkkel Näkkäläjärvi sanoi esittelypuheenvuorossaan, että niin politiikassa kuin elämässä on vuorenhuippuja ja aallonpohjia.

–  Toiminta sosialidemokraattisessa liikkeessä on tarjonnut minulle monta unohtumatonta hetkeä, mutta näyttänyt minulle myös niitä päiviä, jolloin aurinko ei paista.

Hän sanoo, että jokainen päivä on kuitenkin kasvattanut.

–  Kevät 2019 oli minulle poliittisen urani rankin kokemus. Viikon raju julkinen myllytys, josta voin syyttää vain itseäni. Ymmärrettävää suuttumusta ja epäuskoa. Ja myös vahingoniloa: SDP:n nousevan tähden poliittinen ura on ohi, ilkuttiin, hän sanoo.

Näkkäläjärvi viittaa siihen, että vuoden 2019 keväällä hänen menneisyydessä tekemänsä rikokset nousivat julkisuuteen.

Näkkäläjärvi sai tuomion eläinsuojelurikoksesta, vahingonteosta ja kotirauhan rikkomisesta vuonna 2006, kun Näkkäläjärvi tunkeutui kaveriporukan kanssa inarilaisnaisen mökkiin ja tappoi mökissä olleen aikuisen kissan.

Lisäksi Näkkäläjärvi on saanut tuomion rattijuopumuksesta, johon hän syyllistyi 20-vuotiaana. Hän ei ollut kertonut tuomioistaan puolueelle.

"Virheistä opittava"

Näkkäläjärvi sanoo pohtineensa, onko politiikka sittenkin vain muita varten. Hänen mukaansa tuohon viikkoon kuului kuitenkin myös korvaamattoman tärkeää kannustusta.

–  Lukemattomat ihmiset ottivat yhteyttä ja sanoivat, että älä vain anna periksi. Näytä, että elämänsä suunnan voi muuttaa.

Hän kertoo päättäneensä jatkaa. Hän kertoo, että jatkoi kautensa nuorisoliiton johdossa loppuun.

–  Jatkoin kuntapolitiikassa ja uusin paikkani kuntavaaleissa. Tämän kevään eduskuntavaaleissa olin lähes 4  000 lappilaisen äänestäjän luottamuksen arvoinen. Siirryin ay-liikkeen palvelukseen ja suoritin kesken olleet opinnot loppuun, valmistuen hallintotieteiden maisteriksi, hän sanoi.

Hänen mukaansa kasvutarinat ovat mahdollisia vain, jos tuemme toinen toisiamme.

–  Se on sosialidemokraattisen liikkeen yksi hienoimmista piirteistä: virheistä on opittava, mutta ihmistä ei jätetä.

Katso jutun alussa olevalta videolta, miten Näkkäläjärvi kommentoi asiaa tiedotustilaisuudessaan.

Lue myös:

    Uusimmat