Saksalaiset pääsivät vihdoin lomalennolle Sardiniaan – tai luulivat päässeensä, mutta yritys päättyi nolosti

1:55
Moni lentoyhtiö ajautui koronapandemian takia syvään kriisiin, kun lentomatkustaminen loppui käytännössä kokonaan

Lentoyhtiö Eurowingsin lomalento Saksasta Sardiniaan sai harvinaislaatuisen lopun lauantaina.

Yhtiön Airbus A320 lähti varhain lauantaiaamuna kello kuuden jälkeen Düsseldorfista kohti Sardinian saarta monen kuukauden tauon jälkeen. Kone ei kuitenkaan saanut laskeutumislupaa, koska Olbian lentokenttä oli suljettu. 

Koneessa oli polttoainetta riittävästi ja se päätti palata takaisin Düsseldorfiin. Sen sijaan, että matkustajat olisivat vihdoin koronaviikkojen jälkeen rentoutumaan Sardinian maisemissa, he päätyivät takaisin kotinurkille Saksaan.

Ongelma oli, että Eurowings suuntasi saarelle kuukauden etuajassa. Sardinian lentokenttä avautuu kansainväliselle liikenteelle vasta 24. kesäkuuta. Sitä ennen liikenne avataan Italian sisäiselle liikenteelle Aerotelegraph-uutispalvelun mukaan.

Italialaisen talouslehti Ilsole24oren mukaan matka kesti puolitoista tuntia, minkä jälkeen kone yritti saada laskeutumislupaa puoli tuntia Sardinian kentän yllä, mutta ilmeisesti se ei saanut mitään vastausta. Puolen tunnin yrittämisen jälkeen lentäjät päättivät aloittaa kotimatkan.

Lehden mukaan tarkka syy tiedon puutteelle ei ole vielä selvillä.

Täysin ennenkuulumatonta tilanne ei ollut eikä ainakaan Eurowingsille. Saman lentoyhtiön kone lähti Kölnistä toiveikkaasti matkaan päämääränään Seattle syyskuussa 2018 . Kone joutui kuitenkin kääntymään takaisin kesken matkaa, koska Seattlen tulli ei olisi ollut enää auki koneen laskeutuessa yöllä Seattleen.

Tieto saavutti Eurowingsin pilotit kuitenkin jo Grönlannin yllä. Kone palasi takaisin Saksaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja