Saksalainen asevalmistaja haluaa rakentaa panssarivaunutehtaan Ukrainaan

MTV pääsi Leopardin kyytiin – Suomen taistelupanssarivaunut ovat Puolustusvoimien mukaan hyvässä kunnossa 5:32
MTV pääsi Leopardin kyytiin – Suomen taistelupanssarivaunut ovat Puolustusvoimien mukaan hyvässä kunnossa.

Saksalainen puolustustarvikeyhtiö Rheinmetall on neuvotellut Ukrainan kanssa panssarivaunutehtaan rakentamisesta Ukrainaan, kertoo saksalaislehti Der Spiegel.

Yhtiön toimitusjohtaja Armin Papperger on arvioinut Rheinische Post -lehdelle, että tehdas voitaisiin rakentaa noin 200 miljoonalla eurolla.

Tehdas voisi arvioiden mukaan valmistaa jopa 400 uuden sukupolven Panther-taistelupanssarivaunua vuosittain. Papperger arvioi, että Ukraina tarvitsee 600–800 panssarivaunua voittaakseen sodan.

Papperger on luonnehtinut neuvotteluja lupaaviksi ja toivoo, että päätös tehtaan rakentamisesta tehtäisiin kahden seuraavan kuukauden aikana. Papperger sanoo, että panssarivaunujen rakentaminen olisi aloitettava nopeasti.

Pappergerin mukaan länsimaat toimittavat Ukrainalle riittävästi aseita, jotta maa voi puolustaa itseään, mutta ukrainalaisilla ei ole tarpeeksi kalustoa vallatakseen takaisin menettämiään alueita.

– Vaikka Saksa luovuttaisi kaikki puolustusvoimiensa käytössä olevat 300 Leopard 2 -panssarivaunua, se olisi aivan liian vähän, Papperger sanoo.

Rheinmetall on Pappergerin mukaan tällä hetkellä valmistamassa Ukrainalle noin 250 panssarivaunua.

Hänen mukaansa tällä hetkellä on valmiina yli 40 Marder-rynnäkköpanssarivaunua ja vuoden loppuun mennessä valmiita vaunuja on noin sata.

50:stä Leopard 2A4 -panssarivaunusta noin 30 on valmiina käyttöön. Lisäksi on noin sata vanhempaa Leopard-vaunua, joista 88 voidaan tehdä käyttökelpoiseksi.


Lue myös:

    Uusimmat