Sakari Orava lähetyksessä: Potilaat ympäri Euroopan odottavat minua

Huippu-urheilijoita leikkaava urheilukirurgi Sakari Orava ei ole aina ollut varma siitä, mikä hänestä tulisi isona. Orava oli nuorena muun muassa kova piirtämään. Nykyään hän piirtää itse lääketieteellisiä kuvia kuvitukseksi erilaisiin julkaisuihin ja kirjoihin.

Urheilukirurgi Sakari Orava kertoi Studio55.fi-lähetyksessä, että hän oli nuorena hyvä piirtämisessä, ampumisessa ja nyrkkeilyssäkin. Orava on muun muassa voittanut nyrkkeilyn nuorten mestaruuden vuonna 1962.

– Kerran olin maaottelussa Suomen edustajana, ja kansainvälisiä otteluja oli yhteensä seitsemän kappaletta, Orava kertoi lähetyksessä.

Nyrkkeilyura jäi taakse nuorena, mutta vielä armeija-aikanakaan Orava ei ollut varma siitä, mikä hänestä tulisi isona.

– Kun olin armeijassa, meille esiteltiin erilaisia ammatteja ja silloin minuun kolahti nuoren lääkärin pitämä esitelmä lääkärin ammatin hienoista puolista ja monipuolisuudesta. Soitin kotiin ja pyysin lähettämään kaikki fysiikan, kemian ja biologian oppikirjani Haminaan ja jätin ampumaopin opiskelun vähemmälle.

Haasteita ja huippuhetkiä

Brittijalkapalloilija David Beckhamin lisäksi Orava on leikannut muitakin jalkapalloilijoita kuten ranskalaisen Didier Deschampsin ja espanjalaisen Josep Guardiolan.

– Vuonna 1998 jalkapallon MM-kilpailuissa Ranska voitti mestaruuden, mutta semifinaalissa Ranska pelasi Espanjaa vastaan. Silloin joukkueiden kapteenit Didier Deschamps ja Josep Guardiola vaihtoivat viirejä ja vilkuttivat yleisölle, niin olihan se mukava katsoa televisiosta, että on molempien joukkueiden kovat kapteenit tullut leikattua, tuumasi Orava.

– Didier Deschamps on nykyään Ranskassa valmentajana, ja hän on jopa lähettänyt minulle akillesjännepotilaita leikkaukseen Suomeen.

Orava kertoi lähetyksessä, että akillesjänne on heikko jänne ja siinä on monta pientä yksityiskohtaa. Urheiluvammaa leikatessa ei ikinä voi olla varma siitä, mitä vamman lisäksi löytyy.

– Aina tulee hiukan yllätyksiä mukaan ja niihin pitää varautua. Pitää olla henkisesti valmistautunut moneen muuhun leikkaukseen kuin siihen, mitä ollaan tekemässä.

Tällä hetkellä urheilijat ympäri Euroopan odottavat Oravan operaatioita.

– Minulla on kolme potilasta odottamassa, yksi Italiassa, toinen Kreikassa ja kolmas Espanjassa, Orava paljasti.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän ohjelmasta, mitä muuta Sakari Orava sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat