SAK pitää ylimääräisen kokouksen – odotetaan tietoja uusista lakoista

Palkansaajakeskusjärjestö SAK:n hallitus kokoontuu tänä aamuna ylimääräiseen kokoukseen.

Uutissuomalainen kertoi maanantaina, että SAK:lta odotetaan päätöksiä mahdollisista uusista lakoista. Uutissuomalaisen mukaan mahdollisista lakoista olisi tarkoitus tiedottaa kuluvan viikon puolivälissä.

Keskusjärjestön hallituksessa ovat edustettuina SAK:n ammattiliitot. Järjestön hallitus voi tehdä periaatepäätöksen työtaisteluiden jatkosta, minkä jälkeen ammattiliitot päättävät vielä omista toimistaan.

Ammattiliitot ovat järjestäneet poliittisia lakkoja viime syksystä lähtien pääministeri Petteri Orpon (kok.) hallituksen työmarkkinauudistuksia ja sosiaaliturvan leikkauksia vastaan.

Lakot ja niiden vaikutukset ovat pikku hiljaa pidentyneet ja laajentuneet. Tällä hetkellä on meneillään viime viikon maanantaina alkanut lakkokierros, jonka on ilmoitettu kestävän kuluvan viikon loppuun asti.

Käynnissä olevien lakkojen vaikutukset näkyvät ennen kaikkea Suomen viennissä ja teollisuudessa.

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n sekä Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n lakot ovat pysäyttäneet Suomen viennin kahdeksi viikoksi.

Teollisuusliiton ja Sähköliiton lakkojen piirissä taas ovat esimerkiksi Outokummun sekä SSAB:n terästehtaat Torniossa ja Raahessa.

Pääministeri Petteri Orpo pitää lakkotilannetta huolestuttavana, mutta hallitus ei luovu tavoitteistaan 2:04
Katso myös: Pääministeri Petteri Orpo pitää lakkotilannetta huolestuttavana, mutta hallitus ei luovu tavoitteistaan.

Lue myös:

    Uusimmat