Mainos

SAK:n Eloranta ei aio perääntyä: Ay-liike vastustaa irtisanomislakia myös jatkossa

3:00

SAK:n puheenjohtajan Jarkko Elorannan mukaan ammattiyhdistysliike ei aio perääntyä niin sanotun irtisanomislain vastustamisessa.

Hallitus kertoi eilen antavansa tiedonannon eduskunnalle työllisyyspolitiikastaan, ei siis pelkästään pienten yritysten irtisanomisia helpottavasta lakiesityksestä.

Pääministeri Juha Sipilän mukaan hallitus mittauttaa luottamuksensa eduskunnassa tilanteen rauhoittamiseksi.

– Tässä halutaan laajemmat hartiat hallituksen politiikan takuumiehiksi jo tässä vaiheessa ja rakennetaan eduskunta vastaan ay-liike -asetelmaa, Eloranta sanoo. 

Hänen mukaansa lainsäädäntöprosessi on edelleen auki. 

– Meidän mielestämme hallituksen esitystä ei ole, eikä eduskunta ole tätä lainsäädäntöä käsittelemässä. Siinä mielessä me jatkamme vaikuttamista tämän lainsäädännön pois saamiseksi ja paremman ratkaisun löytämiseksi.

Kymmenen uutisten vieraana eilen ollut pääministeri Sipilä kertoi, että luottamusäänestyksestä päätettiin keskustan eduskuntaryhmässä yksimielisesti. 

Sipilän mielestä hallituksen esityksiä vastaan saa protestoida, mutta hän toivoo ay-liikkeiden kunnioittavan eduskunnan päätöstä. 

– Silloin kun eduskunta linjaa asioita, toivon, että tilanne rauhoittuisi, ja keskiviikon jälkeen päästäisiin normaaliin päiväjärjestykseen.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja