Mainos

Sairaanhoitopiirin pomon väärinkäytökset julki

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin hallitus on julkistanut tilintarkastajan raportin, josta ilmenee sairaanhoitopiirin johtajan Pentti Silvolan syyllistyneen väärinkäytöksiin.

Raportissa todetaan, että Silvola on syyllistynyt useiden vuosien ajan suunnitelmalliseen virka-aseman väärinkäyttöön.

Pentti Silvolan poika Tero Silvola on vastuullisessa asemassa kolmessa tietojärjestelmiä, ohjelmistoja ja logistiikkapalveluja toimittavassa yrityksessä: Nexamed Oy:ssä, Mawell Oy:ssä sekä Vistep Oy:ssä.

Sairaanhoitopiirin omistama kehitysyhtiö Medieco on vuosien saatossa tehnyt tiivistä yhteistyötä kaikkien kolmen yrityksen kanssa

Raportista käy ilmi, että jo viisi vuotta aikaisemmin tilintarkastaja on raportoinut tarkastuslautakunnalle esteellisyyksistä suhteessa Mawelliin.

Mawellin laskutus on kasvanut vuoden 2004 noin 71 000 eurosta 450 000 euroon vuonna 2007. Tänä vuonna laskutusta on kertynyt jo lähes 200 000 euroa.

Silvola kiistää väärinkäytökset

Myös sairaanhoitopiirin kehitysjohtaja ja talousjohtaja ovat raportin mukaan toimineet hankinnoissa esteellisesti. Sairaanhoitopiirin hallitus päätti myöhään eilen julkistaa tilintarkastajan raportin sekä siihen annetut vastineet. Vastineessaan Pentti Silvola kiistää jyrkästi syyllistyneensä mihinkään lainvastaiseen.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin hallitus teki asiasta rikosilmoituksen viime viikolla. Sairaanhoitopiirin johtajan tehtäviä hoitaa nyt johtajaylilääkäri Aino-Liisa Oukka.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja