Saippuan valaminen

Saippuamassasta on helppo valmistaa hauskat ja persoonalliset saippuapalat kylpyhuonetta piristämään tai vaikka lahjaksi! Voit lisätä saippuaan haluamasi värin ja suosikkituoksusi sekä lisäksi saippuapalan sisään voidaan tekovaiheessa upottaa erilaisia koristeita, kuten helmiä, kuiva- ja silkkikukkia, hedelmäviipaleita, muovikoristeita yms. Muoteiksi käyvät saippuamuottien lisäksi esim. kipsimuotit, kynttilämuotit, leivosmuotit sekä erilaiset taipuisasta muovista valmistetut pakkaukset kuten jogurttipurkit ja tuorejuustopakkaukset.

Vaniljan tuoksuinen muratti-saippua

Tarvikkeet:
- saippuamassaa
- vihreää saippuaväriä
- vanilja saippuatuoksuöljyä
- saippuamuotti
- muovinen muratinlehti
- kaksi kattilaa
- lusikka
- suojamuovia

Työohje:

1. Sulata saippuamassa vesihauteessa liedellä. Saippuamassa ei saa kiehua, sillä liian kuumaksi lämmitetty massa menettää läpikuultavuutensa. Älä sekoita massaa sulamisen aikana, jottei siihen tule ylimääräisiä ilmakuplia. Jos massan pinnalle kuitenkin muodostuu vaahtoa, voidaan se poistaa varovasti lämpimällä lusikalla.

2. Lisää sulaan saippuamassaan värikakusta nuppineulanpään kokoinen nokare vihreää väriä. Jos saippuamassaan laitetaan liikaa väriä, se saattaa värjätä käytössä. Sekoita väri varovasti massaan. Jos väri ei liukene, on massa liian kylmää.

3. Lisää tippa vanilja-saippuatuoksuöljyä saippuamassaan.

4. Kaada massa muottiin ja lisää muratin lehti saippuaan heti, ettei massa ehdi jähmettymään. Anna saippuan jähmettyä pari tuntia ja poista se sen jälkeen varovasti muotista.

Ohuita muovimuotteja käytettäessä kannattaa sulan massan antaa jäähtyä hetken ennen kuin se kaadetaan muottiin. Muotin tulee olla hiukan taipuisa, jotta valmis saippua on helppo poistaa siitä. Saippua irtoaa helpommin, jos muotin pinta voidellaan vaseliinilla ennen valamista.


Malli ja materiaalit: Sinooperi Oy p. 09-348 4466
Studion Mikado-hyllyt ja -pöytä: HT-Collection 03-780 1556
Anun raitapaita: Marimekko 09-75871
(T.i.l.a. osa 8 3.3.2002)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja