SaiPa-pomo paljastaa: Näin viimeiset Pekka Virta -keskustelut etenivät – korvaajan asemasta selkeä linjaus

Jääkiekon SM-liigaseura SaiPan toimitusjohtaja Jussi Markkanen kertoo MTV Urheilulle viimeisistä keskusteluista päävalmentaja Pekka Virran kanssa.

SaiPa tiedotti tänään perjantaina purkaneensa Virran sopimuksen yhteisymmärryksessä tämän kanssa. Ratkaisu oli toimitusjohtaja Markkasen mukaan lopullisesti valmis tänä aamuna.

– Keskustelimme Pekan kanssa eilen ja totta kai keskustelimme keskiviikon pelin jälkeen. Keskustelimme eilen myöhään illalla vielä hallituksen kanssa. Viimeinen päätös tehtiin sitten, Markkanen sanoo.

Kenen aloitteesta päätös tehtiin?

– Se tehtiin Pekan kanssa käydystä keskustelusta. Pekka koki, että voisi olla joku muu vaihtoehto tällä hetkellä paras tuolle joukkueelle.

– On käyty hyvin rehellisiä keskusteluja jos ei päivittäin niin viikottain ja useamman kerran viikossa. Hyvää, rehellistä palautetta ja keskustelua on ollut läpi tämän jakson.

– Niiden keskustelujen kautta lähdettiin pohtimaan ja yhdessä päädyttiin siihen, että tässä kohdassa todetaan, että jotain radikaalimpaa tarvitsee tehdä. Päädyimme tähän ratkaisuun.

Päätös johtui sekä Markkasen että Virran mukaan yksinomaan tavoiteltua heikommasta tuloksesta, eivätkä muut kohut vaikuttaneet siihen.

Hämäläiseen täysi luotto

Rauman Lukossa keväällä 2020 Suomen mestaruutta juhlinut Virta valmensi SaiPassa toista kauttaan kolmivuotisesta pestistään. Lappeenrantalaisseura on SM-liigassa jumbona, 11 ottelun jälkeen kuudessa pisteessä. Viime kaudella SaiPa jäi Virran alaisuudessa viimeistä edelliselle 14. sijalle.

SaiPan muu valmennus jatkaa Virran lähtiessä ennallaan, ja päävalmentajaksi hyppää tuttu apuluotsin paikalta tutusti Ville Hämäläinen. Hän toimi SaiPan päävalmentajana jo kaudella 2020–21 kun Tero Lehterä oli lomautettuna. 

Onko tarkoitus, että Ville Hämäläinen valmentaa SaiPaa kauden loppuun vai etsitäänkö tässä samalla uutta päävalmentajaa?

– Kyllä meillä on täysi luotto Villeen ja Villen osaamiseen. Hän on päässyt kasvamaan ja oppimaan Pekalta. Hän on ollut meidän talossamme jo monessa roolissa ja meillä on täysi luotto siihen, että hän on ihan valmis Liiga-valmentaja. Ei olla kartoitettu muita vaihtoehtoja, Markkanen vastaa.

Ensi kauden päävalmentajuus on sen sijaan auki, eikä siitä olla Markkasen mukaan puhuttu vielä mitään. 

– Annetaan asioiden ja tekojen puhua puolestaan. Oletusarvolla, että kaikki menee hyvin, hän (Hämäläinen) on varmasti meillä vaihtoehto siihen.

Lue myös:

    Uusimmat