SaiPa kertoo syyn Pekka Virta -ratkaisulle: "On täysin selvää"

Jääkiekon SM-liigassa jumbona oleva SaiPa kertoo sopineensa yhteisymmärryksessä Pekka Virran vapauttamisesta päävalmentajan tehtävistä. Lappeenrantalaisseuran toimitusjohtaja Jussi Markkanen perustelee ratkaisua tulostavoitteista jäämisellä.

– Viime kauden alla alkaneessa prosessissa on ollut välitavoitteita tuloksen suhteen ja on täysin selvää, että emme ole pääseet niihin. Olemme yhdessä Pekan ja Liiga-SaiPa Oy:n hallituksen kanssa käymissä hyvissä ja avoimissa keskusteluissa todenneet, että tämä on joukkueelle paras ratkaisu. Meidän näkemyksemme mukaan joukkueemme on parempi kuin mitä tulos nyt näyttää. Molemmilla osapuolilla oli kovat odotukset ja luonnollisesti on suuri pettymys, että emme ole onnistuneet tuloksellisesti, vaikka todella paljon hyviä asioita Pekka onkin SaiPaan tuonut, Markkanen kommentoi tiedotteessa.

Virta valmensi SaiPaa toista kauttaan. Viime kaudella SaiPa jäi runkosarjassa viimeistä edelliselle 14. sijalle, ja nyt seura oli 11 ottelua pelattuaan kuudella pisteellä sarjajumbona.

Virta oli ennen SaiPaan astumistaan luotsannut Rauman Lukon Suomen mestaruuteen neljävuotisen valmennuspestinsä päätteeksi keväällä 2020.

– Lappeenrantaan tullessani odotusarvot olivat tietysti kovat. Minulla ei ole mitään valittamista yhdenkään ihmisen työpanoksesta. Valmennustiimin ja pelaajien sitoutuminen ja se, miten seura on tukenut ja suhtautunut muutoksiin, on ollut kiitettävää. Palaute on ollut sellaista, että SaiPassa moni asia on mennyt eteenpäin ja asiat ovat paremmin kuin mitä ne olivat aloittaessani. Minulla itselläni on puhdas omatunto siitä, miten itseni laitoin tähän likoon kaikella osaamisella ja kokemuksellani, Virta sanoi.

Sekä Markkasen että Virran mukaan teiden erkanemiseen johti ainoastaan tulos. 

– Prosessissa on matkan varrelle asetettu välitavoitteita. Monessa asiassa onnistuttiin, mutta tuloksessa emme onnistuneet. Viikko sitten pelasimme vielä KooKoota vastaan kotona huikean jääkiekko-ottelun, joten ei se tuloskaan kaukana ole. Aikataulu on kuitenkin sellainen, että joukkue tarvitsee nyt uuden lähdön ja mahdollisuuden, kun mitään ei ole vielä menetetty. Joukkueessa on paljon enemmän potentiaalia, kuin mitä tulos näyttää, Virta ruoti.

Virta oli SaiPassa kolmevuotisella sopimuksella. SaiPalla ei ole nyt päättyvän kontrahdin myötä palkanmaksuvelvoitetta ensi kaudesta.

SaiPan muu valmennus jatkaa ennallaan, ja päävalmentajavastuun ottaa Ville Hämäläinen, joka toimi seuran päävalmentajana kaudella 2020–21 kun Tero Lehterä oli lomautettuna. 

Lue myös:

    Uusimmat