Mainos

Saimaalla ei tarvitse tänä talvena rehkiä apukinosten parissa: lumimäärä riittää norppien pesimiseen ilman mittavia lisäpanostuksia

Norpat pääsevät tänä vuonna Saimaalla pesimään lähes ilman apukinoksia, sillä lunta riittää, ilmenee selvityksestä, jonka Metsähallitus on tehnyt vapaaehtoisten kanssa.

Kaikilla alueilla pitäisi olla pesintään sopivia kinoksia, jotta poikaset syntyisivät kestävän pesän suojaan eikä avoimelle jäälle. Metsähallituksen Luontopalvelut ohjaa ja koordinoi apukinosten tekoa.

Omin päin ei kinoksia pidä lähteä kolaamaan, eikä norppia saa houkutella pesimään esimerkiksi kesämökkien lähelle. Norppa aloittaa pesän teon heti, kun riittäviä kinoksia on muodostunut. Siksi rantakinosten läheisyydessä liikkumista tulee välttää.

– Yksittäisiä apukinoksia voidaan tehdä niille alueille, joille ei ole muodostunut luonnonkinoksia. Metsähallitus on yhteydessä vapaaehtoisiin niillä alueilla, joille on mahdollisesti tarvetta kolata yksittäisiä apukinoksia, kertoo suunnittelija Miina Auttila tiedotteessa.


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja