Säihkyvä kevätsää jatkuu: Viikko huipentuu lähes 15 asteen lämpöön ja aurinkoon – mutta yhtenä päivänä koetaan tympeä poikkeus

Nyt on lämmin! Miina Mannisen sääkartat lupaavat keväistä viikonloppua 3:24
Sää lämpenee ja kirkastuu viikonloppua kohden, kertoo meteorologi Miina Manninen.

Viikonloppuna on todellinen kevätsää, kun aurinko hellii ja päivän lämpötilat nousevat jopa yli kymmenen asteeseen.

MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen kertoo, että aurinkoinen ja huomattavan lämmin sää jatkuu myös viikon loppupuolella.

Perjantaina heikko säärintama kulkee vielä Suomen ylitse tietäen pilvisyyttä ja heikkoja sateita niin vetenä, räntänä kuin lumenakin. Lämpötila on korkeimmillaan neljän asteen tuntumassa.

Heti lauantaina sää kirkastuu ja lämpenee, kun föhn-tuulet virtaavat lännestä. Maan etelä- ja länsiosissa noustaan lähelle kymmentä lämpöastetta.

– Etenkin sunnuntaina föhn-tuuli tulee puhaltamaan aika voimakkaasti nostaen lämpötiloja sekä maan länsi- että eteläosissa ehkä jopa kevään toistaiseksi korkeimpiin lukemiin, Manninen sanoo. 

Laajalti pysytellään siis aivan 10 lämpöasteen rajalla, mutta itäisissä osissa Suomea päästään paistattelemaan jopa 13 lämpöasteessa. Aurinko paistaa lähes koko maassa. Aivan pohjoisimpiin osiin Lappia on luvassa pilvistä ja epävakaista säätä.  

Manninen muistuttaa, että öisin on kuitenkin vielä pakkasta. Vielä keskiviikon ja torstain välisenä yönä voi olla korkeimmillaan 10–15 astetta pakkasta. Aamut ovat vielä siis varsin liukkaita.

Lue myös:

    Uusimmat