Mainos

Sähköyhtiö: Valio-myrsky oli yksi historian pahimmista

PKS Sähkönsiirto arvioi, että perjantai-iltana alkanut Valio-myrsky aiheutti pelkästään sen alueella miljoonan euron korjauskustannukset.

Lisäksi asiakkaille maksettavien vakiokorvausten määrä nousee 1,5 miljoonaan euroon. Korvauksia maksetaan lähes 20 000 asiakkaalle.

Vakiokorvaus maksetaan automaattisesti yli 12 tuntia kestäneestä sähkökatkosta.

– Valio-myrsky oli sähkönjakelun kannalta laajuudeltaan ja kestoltaan yksi tämän vuosikymmenen pahimpia. Vikoja oli korjaamassa yhteensä 130 asentajaa ja metsuria, kertoo toimitusjohtaja Arto Gylen PKS Sähkönsiirto Oy:stä.

Lisäksi 50 toimihenkilöä paikansi ja rajasi vika-alueita maastossa.

Vikapaikannuksessa käytettiin myös helikopteria. Sähkökatkoja tuli peräti 33 000 asiakkaalle, käytännössä joka kolmannelle tilaajalle PKS Sähkönsiirron jakelualueella.

– Valio-myrsky oli luonteeltaan erittäin voimakkaasti puuskainen ja harvinaisen pitkäkestoinen. Myrsky riehui reilut 10 tuntia.

Myrsky ruuhkautti pahasti yhtiön asiakaspalvelun. Kaikkiaan puheluita tuli liki 2700, joista 690 ehdittiin vastaamaan. Yhtiö aikoo ottaa pian käyttöön uuden puhelinjärjestelmän joka lisää kapasiteettia.

– Kehitämme myös mobiilipalvelua, jonka kautta linjalle kaatuneen puun voi ilmoittaa koordinaatteineen suoraan järjestelmäämme, Gylen kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja