Sähköt jälleen poikki Venezuelassa – ankarasta sähkönsäästökuurista huolimatta

Sähkökatkot jatkuvat laajoilla alueilla Venezuelassa. Uutistoimisto AFP raportoi omien lähteidensä ja sosiaalisen median perusteella, että sähköt ovat Venezuelassa poikki pääkaupungissa Caracasissa ja monissa osavaltioissa.

Mittaluokassaan laajin sähkökatko viikkoon alkoi Venezuelassa tiistai-iltana paikallista aikaa.

Sähkönjakelun ongelmiin on Venezuelassa totuttu, mutta viime aikoina katkokset ovat olleet huomattavia. Mittavin sähkökatko koettiin maaliskuun alussa, jolloin laajoja alueita oli sähköttä jopa viisi päivää.

Presidentti Nicolas Maduron hallinto on vastannut ongelmaan sähköä säännöstelemällä ja työpäivän kestoa lyhentämällä. Myös koulut pidetään maassa toistaiseksi suljettuina.

Sähkönsäästötoimilla pyritään Maduron mukaan ensisijaisesti takaamaan vesijohtoverkoston toiminta.

Katkosten arvioidaan johtuvan sähköverkon laiminlyönnistä, korruptiosta ja huonosta hallinnosta. Maduro on omissa lausunnoissaan kohdistanut kritiikin toisaalle ja esittänyt sähkökatkojen olevan Yhdysvaltojen sabotaasia.

Laajoja mielenosoituksia

Venezuela on syöksynyt viime aikoina entistä syvemmälle taloudelliseen ja humanitaariseen ahdinkoon. Suurissa Venezuelan kaupungeissa oppositio on järjestänyt Maduroa vastustavia mielenosoituksia.

Venezuelassa on käynnissä myös poliittinen valtakamppailu, sillä presidentti Maduron lisäksi oppositiojohtaja Juan Guaido on julistautunut maan väliaikaiseksi presidentiksi. Yli 50 maata on tunnustanut Guaidon aseman. 

Lue myös:

    Uusimmat