Sähköpotkulautojen yönopeuksia rajoitetaan kaikilla kaupunkialueilla, ei vain Helsingissä

Toimittaja testaa, millaista on ajaa"humalassa"sähköpotkulaudalla – näin poliisi arvioi suorituksen 4:31
Toimittaja testaa, millaista on ajaa "humalassa" sähköpotkulaudalla – näin poliisi arvioi suorituksen

Sähköpotkulautojen vuokrausyritykset Voi ja Tier laskevat potkulautojensa yölliset nopeusrajoitukset 15 kilometriin tunnissa kaikilla liikennöimillään kaupunkialueilla, yritykset kertovat yhteisessä tiedotteessaan.

Pääkaupungin rajoituksista sovittiin jo keskiviikkona liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan (sd.) koolle kutsumassa kokouksessa.

Tänään julkaisemassaan tiedotteessa Voi ja Tier ilmoittavat laskevansa yönopeuksia Helsingin lisäksi Turussa ja Tampereella. Lisäksi Tier laskee yönopeudet myös muilla kaupunkialueilla, joilla se operoi.

– Otamme nopeusrajoitukset käyttöön laajasti. Haluamme reagoida tilanteeseen myös Helsingin ulkopuolella ennakoivasti jo ennen kaupunkien virallisia ohjeistuksia. Tarve ja halu yöllisille nopeusrajoituksille selvästi on olemassa, kertoo Tierin kaupallinen johtaja Elina Bürkland tiedotteessa.

Sähköpotkulaudat kuormittavat terveydenhuoltoa

Sähköpotkulautailijoiden onnettomuudet ovat kuormittaneet terveydenhuoltoa suurissa kaupungeissa erityisesti yöaikaan.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) mukaan sähköpotkulaudat ovat aiheuttaneet alkukesän aikana lukuisia päivystyshoitoa vaatineita onnettomuuksia.

Husin mukaan onnettomuuksiin joutuneet ovat usein noin 20-vuotiaita päihtyneitä nuoria. STT kertoi tiistaina, että sähköpotkulaudoilla itsensä teloneet ovat näkyvä potilasryhmä myös Tampereella.

Lue myös:

    Uusimmat