Mainos

Sähkönkulutuksen kasvu taittumassa

Suomi käytti sähköä elokuun -98 ja heinäkuun -99 välisenä aikana vajaa kaksi prosenttia enemmän kuin vastaavana aikana vuotta aikaisemmin. Sähkön kokonaiskulutuksen kasvu on kuitenkin hidastunut, sillä vielä keväällä -98 vuosikasvu oli yli kuusi prosenttia.

Sahkolinja


Tiedot käyvät ilmi energia-alan keskusliiton Finergyn tilastoista. Teollisuuden sähkönkulutus ei enää kasva lainkaan, vaikka kasvuvauhti vielä puolitoista vuotta sitten oli kahdeksan prosentin hujakoilla. Teollisuus käyttää yli puolet Suomessa kulutetusta sähköstä. Viimeisen 12 kuukauden aikana sähkön kokonaiskulutus oli 77 miljardia kilowattituntia. Siitä reilut 32 prosenttia oli sähkön ja lämmön yhteistuotantoa, 28 prosenttia tuotettiin ydinvoimalla ja vajaa 20 prosenttia vesivoimalla. Tuontisähköä oli 14 prosenttia, kun taas lauhdutustuotannon osuus kulutuksesta painui alle 6 prosentin.

Tuulisähkön osuus kulutuetusta sähköstä on nopeasta kasvusta huolimatta vasta 0,04 prosenttia. Suurin muutos viimeisen vuoden aikana on ollut tavanomaisen lauhdutustuotannon pieneneminen alle puoleen edellisestä 12 kuukauden jaksosta. Tähän on syynä Pohjoismaiden hyvä vesitilanne, mikä on mahdollistanut vesivoiman tuotannon lisäämisen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.