Sähkön hinta kuriin -kansalaisaloite keräsi yli 50 000 allekirjoitusta – etenee eduskunnan käsittelyyn

Anna-Maja Henriksson kommentoi, miksi kansalaisaloitteiden on annettu muhia edistymättä eduskunnassa jopa kahden vuoden ajan 8:48
Katso myös: Anna-Maja Henriksson kommentoi, miksi kansalaisaloitteiden on annettu muhia edistymättä eduskunnassa jopa kahden vuoden ajan

Sähkön hinta kuriin -kansalaisaloite on kerännyt eduskuntakäsittelyyn vaaditut 50 000 allekirjoitusta. Aloite keräsi muutamassa päivässä 20 000 uutta nimeä, ja rajapyykki ylittyi.

Kansalaisaloite esittää, että eduskunnan on selvitettävä nopeasti mahdollisuudet säätää laki hintakaton käyttöönotosta sähkön hinnoittelussa. 

– Tavoitteena on laki, joka hinnoittelumekanismin avulla turvaa kuluttajille ja elinkeinoelämälle kohtuuhintaisen sähköenergian saannin niin arjessa kuin poikkeusoloissa, aloitteessa kerrotaan.

Eduskuntaryhmät keskustelevat sähkön hintakatosta

Eduskuntapuolueet käsittelevät maanantaina yhdessä mahdollista sähkön hintakattoa tai muita keinoja sähkölaskujen pienentämiseksi. Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoi, että hän on kutsunut koolle parlamentaarisen kokouksen.

Lisäksi hallituksen puheenjohtajaviisikko käsittelee asiaa jo ylihuomenna perjantaina.

Aloitteentekijät kertovat tiedotteessa ottavansa tiedon asiasta tyytyväisinä vastaan.

– Aloitteen tavoitteena on alusta lähtien ollut saada aikaan nopeita, konkreettisia toimia kansalaisten kohtuuhintaisen sähkön turvaamiseksi.

Kansalaisaloitteen eduskuntaan lähettämisen ajankohta on vielä toistaiseksi avoin. 

– Kansalaisaloitejärjestelmässä on vakava valuvika, sillä kunkin vaalikauden aikana lähetetyt aloitteet mitätöityvät, mikäli istuva eduskunta ei ehdi käsitellä niitä. 

Seuraavat eduskuntavaalit järjestetään 2. huhtikuuta.

Lue myös:

    Uusimmat