Mainos

Sahaava sää jatkuu – Jyväskylässä jopa 20 asteen lämmönnousu päivässä

Moni suomalainen on kuluvana talvena ihmetellyt sahaavaa säätä: välillä lämpötila käy reippaasti pakkasella, mutta pian rämmitään taas loskakelissä.

Esimerkki rajusta lauhtumisesta nähdään lähipäivinä Jyväskylässä, jossa lämpötila kohoaa peräti 20 astetta vuorokauden aikana.

– Suomalaiselle talvisäälle tällaiset vaihtelut ovat luonteenomaisia vuosikymmeniä. Tämä on tyypillisempää kuin se, että tietty säätyyppi jämähtää pidemmäksi aikaa päälle, kuten parina viime talvena on käynyt, MTV:n meteorologi Markus Mäntykannas sanoo.

– Keskimäärin kuulumme länsivirtausten vyöhykkeeseen ja lauhaa ilmaa tuovia matalapaineita liikkuu Suomen ja Skandinavian yli itään. Matalapaineiden välissä tuulet puhaltavat usein pohjoisen puolelta hyvin kylmää ilmaa.

Samanlaista vaihtelevaa säätä on Mäntykannaksen mukaan luvassa myös jatkossa. Etelä-Suomessa kunnon nietoksista haaveilevat saavat jatkaa odottamista.

– Näiden ennusteiden valossa pysyvää lunta ei ole luvassa etelä- ja lounaisrannikoille lähiviikkona. Tammikuun puoliväliin saakka näyttää vähälumiselta. 

Lapissa pakkasta ja lunta riittää. Utsjoella tai muualla Lapissa saattaa illan tai yön aikana rikkoutua kuluvan talven pakkasennätys -36,4. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.