Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Sadonkorjuupiiras luomukasviksista 26.8.1999

Julkaistu 30.05.2001 13:58

Toimittaja Sonja Blåberg
Vieraana luomuemäntä Brita Suokas Haukivuorelta

Piiraspohjataikina n. 23 cm halkaisijaltaan olevaan piirasvuokaan.
voita 100 g pehmennettynä huoneenlämmössä
1/4 kylmäpuristettua rypsiöljyä
2 1/2 dl pieniä kaurahiutaleita
1/2dl kauraleseitä
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
pieni ripaus suolaa
1 dl kylmää vettä
Sekoita pehmeä voi ja öljy yhteen, sekoita kuivat aineet eri astiassa hyvin sekaisin ja kaada rasvaseoksen sekaan. Sekoita huolellisesti. Lisää vesi ja sekoita kunnes seos alkaa paksuuntua muotoiltavaksi. Öljyä piirasvuoan pohja ja levitä taikina vuokaan. Jos haluat piiraaseen reunat muotoile ne vuoan reunaa myöten ja laita taikinan päälle leivinpaperi pintaa myöten. Kaada paperin päälle herneitä. Herneet pitävät reunat ylhäällä uunissa. Paista pohjaa 10 -15 minuuttia 200 asteen lämmössä. Pohjan paistuessa valmista täyte.

Täyte:


(keskikokoinen paistinpannullinen)
yksi iso sipuli tai kaksi pientä
kolme keskikokoista porkkanaa
yksi isohko kyssäkaali tai
250 g keräkaalia
yrttimaustetta ja suolaa
öljyä hauduttamiseen


2 dl luomukermaa

1 kananmuna

Viipaloi sipuli niin että ensin halkaiset sipulin ja leikkaat puolikkaasta ohuita viipaleita. Laita viipaleetpannulle kuumaan öljyyn, kun sipuli vähän aikaa kuumentunut sekoita ja vähennä levyn lämpöä ettei sipuli ruskistu. Raasta porkkana karkealla terällä ja lisää raaste pannulle. Raasta kyssäkaali ja lisää pannulle. Sekoita porkkana, sipuli ja kyssäkaali yrttimausteiden ja suolan kanssa sekaisin pannulla, laita kansi päälle ja hauduta. Kaada hautunut kasvisseos esipaistetun pohjan päälle.
Tee pinnalle kerma-kananmuna seos. Sekoita 2 dl kuohukermaa ja yksi muna haarukalla vispaten. Täysin laktoositon luomu-vaihtoehto on käyttää kauramaitoa ja munaa.
Kypsennä piirasta uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia.Sadonkorjuupiiras luomukasviksista

Lisää aiheesta:

ViikkohoroskooppiKiinnitä huomiota yhteen oleelliseen seikkaan ostaessasi vitamiinivalmistetta"Ei ole lahjomista": Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisestaSaako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kiviKatariina Räikkösen Linnan juhlien asussa oli tärkeä viesti – tunnistitko?
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 00:00
    Horoskooppi

    Viikkohoroskooppi

  • Eilen19:01
    Vitamiinit

    Kiinnitä huomiota yhteen oleelliseen seikkaan ostaessasi vitamiinivalmistetta

  • Eilen17:01
    Koirat

    "Ei ole lahjomista": Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisesta

  • Eilen16:38
    Ruoka

    Saako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?

  • Eilen14:37
    Ruokaniksit

    Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kivi