Sadat saksalaiset virkamiehet joutuvat jättämään Venäjän

Venäjä vaatii Saksaa leikkaamaan rajusti diplomaattien ja julkisissa instituutioissa työskentelevien määrää.

Sadat saksalaiset kulttuuri- ja opetusalalla työskentelevät virkamiehet joutuvat lähtemään Venäjältä, kertovat saksalaiset hallituslähteet.

Venäjä on määrännyt Saksan leikkaamaan diplomaattiensa ja julkisissa instituutioissa kuten Goethe-instituutissa työskentelevien virkamiesten määrää kesäkuun alusta lähtien, lähde kertoi.

Asiasta niin ikään kirjoittanut Süddeutsche Zeitung kutsui Venäjän toimia "Venäjän diplomaattiseksi sodanjulistukseksi".

– Tämä on yksipuolinen, epäoikeudenmukainen ja käsittämätön päätös, sanoi Saksan ulkoministeriö lausunnossaan.

Saksa karkotti viime kuun puolivälissä joukon venäläisdiplomaatteja, jotka sen mukaan toimivat tosiasiassa Venäjän tiedustelupalvelulle. Venäjä vastasi karkottamalla parisenkymmentä saksalaisdiplomaattia.

Venäjän ulkoministeriö määräsi viime kuussa ylärajan saksalaisten diplomaattien ja julkisissa organisaatioissa työskentelevien määrälle. Saksa on yrittänyt siitä saakka saada Venäjää muuttamaan päätöksensä, mutta turhaan.

Saksalla oli aikaisemmin läheiset välit Venäjään, mutta Ukrainan sodan alkamisen jälkeen Saksa siirtyi tukemaan Ukrainaa sekä taloudellisesti että sotilaallisesti.

Lue myös:

    Uusimmat