Säästötalkoot vaihtuivat jättimäisiksi yt-neuvotteluiksi – Finnairin työntekijät irtisanomisista: "Isku on kova"

Kenelle Finnair aikoo antaa potkut? Toimitusjohtaja Topi Manner haastattelussa 12:00
Lentoliikenteen palkansaajia edustavassa Ilmailualan Unionissa toivottiin, että koronasta selvittäisiin lomautuksilla. Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner sanoo, että ne eivät riitä.

Lentoliikenteen palkansaajia edustavasta Ilmailualan Unionista kerrotaan, että yt-neuvottelukutsuja on jo tipahdellut työntekijöille.

– Sen tiedän, että yt-neuvotteluihin on tullut tänään kutsuja ja neuvottelut alkavat maanantaina, sanoo IAU:n puheenjohtaja Juhani Haapasaari.

Ilmailualan Unionin osalta yhteistoimintaneuvottelut koskevat asiakaspalvelijoita, tekniikkaa sekä rahti- ja catering-toimintoja. 

– On tietenkin kova isku, että näin laajat yt-neuvottelut käynnistyvät. Meillä kuitenkin on ollut vielä ajatus, että tästä korona-ajasta selvittäisiin lomautuksilla, mutta nyt on tulossa myös irtisanomisia. Sinänsä neuvottelukutsu ei ollut yllätys.

IAU oli varannut Haapasaaren mukaan tämän viikon Finnairin kanssa alun perin säästöneuvotteluihin, mutta tilanne kääntyykin nyt myös laajoiksi yt-neuvotteluiksi. 

– Tässä yhtälössä on hankalaa, missä aikataulussa liikenne voi palautua ennalleen, toteaa puheenjohtaja Juhani Haapasaari.

Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner arvioi MTV Uutiset Liven haastattelussa, että lentoliikenteen toipuminen voi viedä kolmekin vuotta.

Katso lisää työntekijöiden tunnoista ylläolevalta videolta, jossa yt-neuvotteluista kertoo myös Finnairin toimitusjohtaja!

Lue myös:

    Uusimmat