Säässä täyskäännös! Alkuviikon superlämmölle jätetään pian koleat hyvästit – katso tästä loppuviikon ennuste

Tänään vielä aurinko lämmittää, mutta sitten tapahtuu käänne – katso tästä loppuviikon sää 1:57
Tänään vielä aurinko lämmittää, mutta sitten tapahtuu käänne – katso tästä loppuviikon sää

Eilen luontoäiti helli suomalaisia ympäri Suomen poutaisella ja kauniin aurinkoisella kevätsäällä. Innoikkaimmat ehtivät kenties jo ajatella, että lämmin – ehkä jopa helteinen – kevät on saapunut.  

Vaikka keväinen sää saa tänään jatkoa, vielä ei kuitenkaan välttämättä kannata vaihtaa kesärenkaita autoon tai sisustaa kattamatonta terassia aurinkotuoleilla.

Meteorologi Miina Mannisen mukaan sää kokee lähes täyskäännöksen jo huomenna, kun pohjoisesta virtaa Suomeen kylmää ilmaa.

– Ensi yöstäkin on tulossa kylmä: pohjoisessa ja maan keskiosissa käydään pakkasen puolella ja torstaina pilvisyys lisääntyy – lämpötilat ovat nollan molemmin puolin, Manninen kertaa MTV Uutiset Live -lähetyksessä.

Loppuviikosta viilenee

Mannisen mukaan torstaina Pohjois-Suomessa käydään pakkasella, kun taas Etelä-Suomessa on lisääntyvästä pilvisyydestä huolimatta lämpöä lähemmäs 10 astetta. 

Lämmöstä on syytä nauttia kunnolla, sillä viikonlopun aikana Suomen päälle vyöryy iso matalapaineen alue. Sateita ja koleaa säätä onkin odotettavissa jo perjantain aikana koko Suomeen.

– Hyvin voimakas matalapaineen keskus pyörittää kylmää ilmaa koko Suomeen viikonloppuna aina Etelä-Suomea myöten. Lisäksi se tuo etenkin pohjoiseen joitakin sateita, Manninen ennustaa.

Alkuviikkoon verrattuna loppuviikko näyttää kylmältä. Mutta millaisissa lämpötiloissa tulevaa viikonloppua vietetään? Katso videolta!

Lue myös:

    Uusimmat