”Vielä ei kannata kaivaa talvitakkeja esiin” – Hyytävään säähän tulossa muutos torstaina, kun lämpö rantautuu Suomeen

Viikonlopun tavanomaista viileämpi sää jatkuu myös alkuviikon aikana. Horisontissa pilkistää kuitenkin valoa, kun lämpimämpi ilmamassa vyöryy Suomeen loppuviikosta.

MTV:n meteorologi Markus Mäntykannaksen mukaan alkuviikko aloitetaan viileässä ja pilvisessä säässä. Koko maassa myös päivälämpötilat jäävät alle 10 asteen.

– Varsinkin yöt ovat tosi kylmiä. Ensi yönä mennään monin pakoin pakkasen puolelle ja aamukin hyytävän kylmä vuodenaikaan nähden.

Mäntykannas huomauttaa, että tiet voivat olla yön ja aamun aikana paikoittain hyvin liukkaita tienpintojen kosteudesta riippuen.

Loppuviikosta miltei terassikelit

Samaan aikaan, kun Suomessa ulkoillaan tavanomaista kylmemmässä säässä, Oslossa on mitattu viikonlopun aikana hellelukemia. Suomalaisten ei kuitenkaan tarvitse olla kateellisia pitkiä aikoja, sillä Norjan ja Ruotsin päällä majaileva lämpö rantautuu Suomeen torstaina.

Mäntykannas lupailee loppuviikolle aurinkoista ja lempeää säätä. Luvassa on miltei terassikeli, kun päivän lämpötilat saattavat parhaimmillaan kohota 15 lämpöasteeseen.

– Loppuviikko näyttää todella kivalta syyskuun viimeiseltä viikonlopulta. Vielä ei kannata kaivaa talvitakkeja esiin, sillä lämpöisempi vaihe palaa takaisin, Mäntykannas vinkkaa. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja