Venäläismiljonääri Airiston Helmen alaisistaan: "Tyttö" kokkasi, "Poika" kuskasi, "Paneelimies" korjasi ja "Smart guy" hoiti saarikaupat

Pavel Melnikov asteli maireana oikeuteen kahden rannekellon taktiikalla 0:38
Pavel Melnikov asteli maireana oikeuteen kahden rannekellon taktiikalla

Venäläismiljonääri Pavel Melnikov kertoi maanantaina Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa, että hänellä on neljä työntekijää, jotka hoitavat erilaisia juoksevia asioita hänen puolestaan.

Hän kutsui työntekijöitä nimillä "Tyttö", "Poika", "Paneelimies" ja "Smart guy". Melnikovin mukaan rooleissa toimi eri henkilöitä eri aikaan.

Melnikovin mukaan Tyttö-roolissa oleva työntekijä vastaa "naisten töistä", kuten ruoanlaitosta. Poika taas vastaa "miesten töistä", kuten Melnikovin kuskaamisesta, ja Paneelimies teknisistä asioista, kuten verkkoyhteyksistä ja laitteiden toimivuudesta. Smart guy taas on Melnikovin mukaan vastuussa muun muassa hänen verkkopankkinsa käytöstä ja sähköpostinsa hallinnasta sekä paperitöistä.

Melnikovin mukaan Smart guyna toiminut henkilö muun muassa järjesti saarikaupat ja hoiti niihin liittyvät paperityöt. Melnikovin mukaan Smart guy oli vastuussa kaikesta Airiston Helmessä, ja hän oli vain yhtiön pääomistaja. Hän kiisti olleensa yhtiön asioissa muutoin osallisena.

Syyttäjien mukaan yhtiö perustettiin peittelemään Melnikovin johtaman järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaa. Ryhmä oli syyttäjien mukaan tarkasti valvottu ja johdettu.

Oikeudessa käytiin läpi organisaatiokaavioita, joita syyttäjät pitävät todisteina Melnikovin johtamasta rikollisryhmästä. Kaavioissa on mainittu nimeltä henkilöitä, joiden Melnikov kertoi toimineen eri rooleissa hänen työntekijöinään. Osa ihmisistä, jotka ovat Melnikovin mukaan toimineet näissä tehtävissä, on niin ikään syytettynä rikosjutussa.

Lue myös:

    Uusimmat