Saarikko Ylellä: Teollisuudesta tulee ensimmäisiä heikkoja viestejä taantuman uhasta

Voiko Suomen energiapolitiikka pelastaa meidät taantumalta? Olli Rehn vastaa 4:15
Voiko Suomen energiapolitiikka pelastaa meidät taantumalta? Olli Rehn vastaa

Suomen teollisuudesta ja yrityksistä tulee ensimmäisiä heikkoja viestejä taantuman uhasta, sanoo valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.).

Saarikko sanoi Ylen Ykkösaamussa, että yritykset eivät tahdo saada raaka-aineita. Tämä vaikeuttaa tilausten täyttämistä. Lisäksi Saarikon mukaan yksittäisten yritysten tai tiettyjen teollisuuden edustajien viesti on tällä hetkellä se, että vähentyvistä tilauksista on perusteltua olla huolissaan.

Valtiovarainministeri huomautti, että pienenä ja vientivetoisena maana Suomi on erittäin vahvasti sidoksissa siihen, mitä esimerkiksi Saksassa tulee tapahtumaan.

– Jos tämä olisi vain taloutta, tämä olisi helpompaa, mutta kun täällä on taustalla sota, ja sen käänteet ovat arvaamattomat, ja se tekee tästä kaikesta epävarmempaa, Saarikko sanoi.

Hän vakuutti Suomen selviävän, mutta vetosi pitämään huolta maan kilpailuvalmiudesta sitä silmällä pitäen, että talous alkaa taas nousta.

– Siksihän me nyt satsaamme vaikka tuotekehitykseen ja uuden suunnitteluun, teemme verokannusteita yrityksiin, että emme hyytyisi, vaikka taantuma tulisikin.

Lue myös:

    Uusimmat