Saari lähetyksessä: Tiura-skuuppi tuli suoraan syliin

Apu-lehden entinen ja nykyinen päätoimittaja, Mape Veijalainen ja Matti Saari, analysoivat torstain Studio55.fi-ohjelmassa Tiura-kohua.

Koko vaalirahakohun uusi kierroshan sai alkunsa siitä, että kansanedustaja Marja Tiura kertoi Apu-lehden haastattelussa, että häntä oli kosiskeltu vaihtamaan puoluetta kokoomuksesta keskustaan. Apu ei tiennyt etukäteen, mitä Tiura haastattelussa sanoisi, mutta Matti Saaren mukaan oli ilmeistä, että aika paljon asioita oli kohusta vielä tulematta esiin.

−Näiden liikemiesten ja (Arto) Merisalon rooli. Kuinka on mahdollista, että joskus tuomionkin kärsinyt liikemies pääsee politiikan ytimeen niin, että hän puhuu, että hänellä on niin ja niin monta kansanedustajaa ja niin ja niin monta ministeriä tällä hetkellä Suomessa, Saari sanoi ohjelmassa.

− Tiura oli kiinnostava henkilö, koska hän oli tietyllä tavalla keskiössä. Hänellä oli monta juttua siellä menossa.

Haastattelun suurinta uutista ei mainittu kuitenkaan Avun jutun otsikossa tai ingressissä.

− Marja Tiura ja hänen edustajansa olivat sitä mieltä, että sitä ei saa laitata otsikkoon. En tiedä, mitä he ajattelivat sillä hetkellä, sillä kyllä politiikan toimittajat osaavat lukea ingressiä pidemmälle, ja kyllä se (uutinen) sieltä löytyy. Ja niin kuin se löytyikin, Saari ihmetteli lähetyksessä.

Saaren mukaan on arvioitavissa, mikä sai Tiuran haastattelussa asian myöntämään.

− Haimme kohussa ryvettynyttä poliitikkoa, joka sattui olemaan äänikuningatar. Skuuppi tuli suoraan syliin, jos näin voi sanoa.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän ohjelmasta myös muun muassa mitä Mape ja Matti Saari keskustelivat nykyisistä ja pitkän linjan julkkiksista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja