Mainos

Saarela pyytää selvitystä antidopingtoimikunnalta

Saarela haluaa selvitystä siitä, miksei dopingrikkomuksista ilmoitettu Tiisanojalle eikä Suomen urheiluliitolle ennen Yleisurheilun EM-kisoja.

Kulttuuriministeri Tanja Saarela on pyytänyt selvitystä Suomen antidopingtoimikunnan (ADT) menettelyistä, jotka liittyvät kuulantyöntäjä Ville Tiisanojan dopingrikkomuksiin. ADT:n tulee toimittaa selvitys opetusministeriölle 15. syyskuuta.

Saarela haluaa selvitystä siitä, miksi dopingrikkomuksista ei ilmoitettu Tiisanojalle ja Suomen urheiluliitolle ja aloitettu asian käsittelyä ennen yleisurheilun EM-kisoja, vaikka positiivinen testitulos oli jo tiedossa. Tiisanoja osallistui kisoihin ja sijoittui kuulantyönnössä 11:nneksi.

Opetusministeriö pyytää myös selvittämään, olisiko Tiisanojan yhteys- ja olinpaikkatietojen ilmoittamisen laiminlyöntiin liittyvä dopigrikkomus jo yksin riittänyt hänen rankaisemiseensa.

Opetusministeriön saamien tietojen mukaan ADT on testannut Tiisanojan 27. kesäkuuta, 21. heinäkuuta ja 31. heinäkuuta. Kaikki testit ovat osoittautuneet positiivisiksi. Lisäksi Tiisanoja on laiminlyönyt yhteys- ja olinpaikkatietonsa ilmoittamisen, ja näin häntä ei voitu testata. Kyseessä on myös tältä osin dopingrikkomus.

Kulttuuriministeri Saarela on pyytänyt myös Urheiluliitolta selvityksen Tiisanojan dopingrikkomuksista. Urheiluliiton tulee toimittaa syyskuun puoliväliin mennessä selvitys tilanteesta ja toimenpiteistä, joihin liitto on ryhtynyt. Lisäksi liiton on selvitettävä, miten se on ottanut huomioon urheilun eettiset periaatteet, hoitanut dopingvalvonnan ja -testauksen sekä dopingin vastaisen koulutuksen ja valistustoiminnan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.