Saako tuntemattoman tatuointeja kommentoida? Tatuoitu nainen jyrähtää: "Aiheutatte puistatusta"

Kuuma kesä paljastaa ihoa ja iholle musteella piirrettyjä kuvioita. Mutta saako vieraan ihmisen ihoon kirjailtua tatuointitaidetta kommentoida?

Videolla keskustellaan kasvotatuoinneista. 

Emily McCombsin vartaloa on tatuoitu paljon – ja siitä hän on saanut myös kuulla.

Nainen kirjoittaa Huffington Postin sivuilla, että saa kuulla päivittäin tuntemattomien miesten huutelevan hänelle kommentteja tatuoinneistaan. 

– Viime aikoina olen huomannut, että vieraat miehet kommentoimassa tatuointeja aiheuttavat minussa puistatusta ja kammoksuntaa, vaikka kyseessä ei olisi seksuaalisesti latautunut häirintä, Emily kirjoittaa.

Asiat olisivat toisin, jos huutelija tuntisi tatuoidun henkilön, jonka kehoa kommentoi, tai jos tilanne olisi luonteva tatuoinneista keskustelemiselle.

Hyväntahtoinen kommentointi tuntuu esineellistämiseltä

Emilyltä löytyy myös ymmärrystä tatuointeja kommentoiville tuntemattomille miehille: he ehkä uskovat sen toimivan imartelun tavoin ja auttavan kiinnostavan ihmisen lähestymisessä. Asiaan liittyy kuitenkin mutta.

– Sellainen huomio ei tunnu vakavasti otettavan kiinnostuksen osoittamiselta. Se tuntuu esineellistämiseltä, Emily kirjoittaa.

Emily muistelee äskettäistä tilannetta, jossa tuntematon mies kehui hänen tatuointiaan. Sen jälkeen mies kiersi Emilyn ympäri kuin hän olisi museoesine. Tilanne tuntui naisesta ymmärrettävästi kiusalliselta.

Moni muu tatuoitu nainen kokee ilmeisesti samaa, sillä ilmiöstä on tehty jopa bingopeli.

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Tatuointeja ei oteta muita varten

Tatuointien kommentointi voi tuntua oman kehon omistusoikeuden menettämiseltä.

– Tatuoinnista kysyminen tai sen kehuminen tuntuu usein ohuelta tekosyyltä, jonka avulla miehet pääsevät käsiksi kehoomme julkisilla paikoilla, Emily kirjoittaa.

Vaikka kysyjä voi perustella kommentointiaan sanomalla, että tatuoinnit on tehty katseltaviksi, ei asia välttämättä todellakaan ole niin. Tatuointi on kehotaidetta, joka voi lisätä kantajansa itsevarmuutta tai muistuttaa henkilökohtaisesta kokemuksesta. Sitä ei siis ole tarkoitettu muille kuin tatuoinnin ottajalle itselleen.

Harva nainen kaipaa lisää huutelua peräänsä

Jo pelkästään naisena oleminen voi monesti tarkoittaa katseen alla olemista. Harva nainen toivoo lisää huutelua peräänsä, minkä vuoksi moni peittääkin tatuointinsa vaatteilla.

– Jos miehen todella pitää saattaa tuntemattoman naisen tietoon, että hän arvostaa tämän tatuointeja, paras tapa on kehua niitä yksinkertaisesti sanomalla: ”Pidän tatuoinneistasi”, Emily ohjeistaa.

***

10:23

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja