Saako Räikkönen uudet osat vihdoin käyttöönsä?

Kimi Räikkösen edustama Lotus-talli kokeilee E20-autonsa uusia osia jälleen tulevan viikonlopun Bahrainin GP:n harjoituksissa.

Lotus vei uudet osansa jo Kiinaan, mutta joutui luopumaan lähes kaikista niistä harjoitusten jälkeen, koska osat eivät toimineet kunnolla. Tallin teknisen johtajan James Allisonin mukaan viileä lämpötila oli merkittävä syy osien epäonnistuneeseen kokeiluun Shanghaissa.

- Emme pystyneet ottamaan irti sitä vauhtia, jonka luulimme tuoneemme päivitysosien myötä. Se oli turhauttavaa. Viikonloppu oli hyvin hankala, eikä pelkästään meille. Me työskentelimme renkaiden kanssa, jotka vain putkahtelivat toiminta-alueensa sisälle ja ulkopuolelle lämpötilan suhteen. Sen takia oli vaikea tehdä johdonmukaisia päätöksiä siitä, olivatko autoon tehdyt muutoksia hyvä vai huono asia. Se oli meille hämmentävää, mutta saimme kasattua kaiken kohtalaisen hyvin takaisin paikalleen. Kisassa auto oli erittäin hyvässä tasapainossa, Allison kertasi.

- Menemme Bahrainiin tietäen, että siellä meillä on renkaissa tasaisempi lämpötila. Se mahdollistaa meille päivityspaketin arvioimisen tasaisemmissa olosuhteissa. Me laitamme autoon päivityksiä niin paljon kuin mitä pystymme todistamaan hyväksi. Meillä on vielä pari uutta osaa tulossa, kuten uusi työntötanko, Allison jatkoi.

Lue myös:

    Uusimmat