Saako Macarena-hitti koronaprotestoijat poistumaan? Uudessa-Seelannissa otettiin erikoiset keinot käyttöön

Uudessa-Seelannissa viranomaiset soittavat 78-vuotiaan laulajalegendan musiikkia ja espanjalaista tanssikappale Macarenaa mielenosoittajien häätämiseksi parlamenttitalon edustalta, kertoo BBC.

Koronarokotuksia ja -rajoituksia vastustavat mielenosoittajat pitävät parhaillaan leiriä Uuden-Seelannin pääkaupungissa, Wellingtonissa. Kanadan Convoy-mielenosoituksista mallia ottaneet protestoijat muun muassa tukkivat kaupungin katuja ja parlamenttitalon edustan. 

Esimerkiksi torstaina poliisi otti kiinni 122 mielenosoittajaa, mutta viranomaiset ovat yrittäneet turvautua muihinkin keinoihin päästäkseen protestoijista.

Perjantaina käynnistettiin sadettajat keskustan nurmikoilla, joille mielenosoittajat olivat leiriytyneet.

Mielenosoittajat kuitenkin vastasivat tähän häätöyritykseen kaivamalla vallihautoja ja rakentamalla tilapäisiä viemäriputkia ohjatakseen veden muualle. 

Uusin kokeilu musiikilla

Koska suihkutushäätö ei onnistunut, parlamentin puhemies Trevor Mallard päätti kokeilla uutta lähestymistapaa: musiikkia. 

Nyt kovaäänisistä soi toistolla Barry Manilow'n hittibiisit, 1990-luvun espanjalainen tanssihitti Macarena ja koronarokotusviestit. Barry Manilow on 78-vuotias, yhdysvaltalainen laulaja-lauluntekijä. 

Ainakaan toistaiseksi mielenosoittajat eivät ole musiikista hätkähtäneet, vaan soittavat omista laitteistaan esimerkiksi Twisted Sister -yhtyeen We're Not Gonna Take It -kappaletta. 

Tiukat rajoitukset

Uudessa-Seelannissa koronarajoitukset ovat olleet tiukkoja koronapandemian alkuajoista saakka. Sulkutilat ja tiukat rajavalvonnat ovatkin pitäneet koronaviruksen leviämisen kurissa ja koronavirustautiin kuolleiden määrän vähäisenä. 

Kansalaiset alkavat kuitenkin turhautua rajoituksiin. Mielipidemittaukset osoittavat tyytymättömyyttä maan nykyiseen hallitukseen, ja mielenosoitusten määrät ovat kasvaneet viime kuukausina.  


Lue myös:

    Uusimmat