Saako Hans Välimäki keskiviikkona nelinkertaisen lottopottinsa?

Vedonlyöntitoimisto Unibet ennustaa Hans Välimäen Chez Dominique -ravintolalle kolmatta Michelin-tähteä keskiviikkona julkaistavassa vuoden 2012 oppaassa. Välimäki kertoo olevansa itse realisti kolmannen tähden suhteen.

Hans Välimäki ei anna painoarvoa vedonlyöntitoimistojen kertoimille, jotka puoltavat menestysravintola Chez Dominiquen kolmatta Michelin-tähteä.

– Olen realisti ja en odota tähteä. Rehellisiä ollaan, vaikkakin hienosti ja hyvin on viime vuosi sujunut. Niin monta kertaa ollaan petytty. Sanotaanko suoraan, että ne (vedonlyöntitoimistot) eivät päätöstä tee, Hans Välimäki kertoo.

Keittiömestari Välimäen mukaan Michelin-tähdet eivät periaatteessa vaikuta ravintolan toimintaan, mutta kolmas tähti olisi silti miehelle tärkeä.

– Oikeastaan se on ammatillista tunnustusta. Se ei muuttaisi käytäntöjä tämän hetkisessä tilanteessa, mutta saattaisi muuttaa pitkällä juoksulla. Se on sama kuin Loton jättipotti kertaa neljä, sanavalmis keittiömestari kuvailee.

Välimäki lupaakin järjestää kunnon pirskeet, jos Dominique nappaa keskiviikkona kolmannen tähtensä.

Välimäki avaa huhtikuun lopulla myös uuden ravintolan Linnanmäen keittiömaailma Kattilaan. Uusi ravintola tulee Välimäen mukaan olemaan helpommin lähestyttävä kuin Chez Dominique.

Chez Dominique

- Avaus nykyisessä osoitteessa 03.11.2006

- Istumapaikkoja 50

- Vuoden ravintola 2000, Suomen gastronominen seura.

- Yksi Michelin-tähti 2001-2002

- Kaksi Michelin-tähteä vuodesta 2003

- Suomen paras ravintola 2004-2010, Viisi tähteä -lehti.

- 50 Best Restaurants in the World, Restaurant Magazine (UK) sijoitus listalla vuodesta 2006. Paras sijoitus 21 vuonna 2008

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat