Mainos

Saabin varaosia riittää Suomessa tulliongelmista huolimatta

Kuva: Lehtikuva

Saabin varaosien pysähtyminen Ruotsin tulliin ei uhkaa Saabin huoltoa tai varaosien saantia Suomessa.

- Käsitykseni mukaan nämä varaosat, jotka ovat siellä tullissa, ovat menossa tehtaalle, eli autojen kokoomapaikkaan. Kun me tilaamme varaosia Suomeen, me tilaamme ne varaosavarastosta, joka sijaitsee Nyköpingissä. Emme ole kuulleet, että siihen olisi kohdistunut mitään vaikutuksia. Ainakaan vielä ole tullut tietoa siitä, että jokin osa olisi loppunut varastosta, kertoo General Motors Finland Oy:n toimitusjohtaja Jari Nordman.

Göteborgs-Posten-lehti kertoi eilen, että maksamattomat tullimaksut ovat pysäyttäneet vaikeuksissa olevan autonvalmistaja Saabin tuotannon Trollhättanissa. Ruotsin tulli keskeytti kaikki varaosien ja valmiiden tuotteiden toimitukset tehtaalle ja Saabilta asiakkaille.

Nordman kertoo, että Suomessa Saabin varaosien varastotilanne on tällä hetkellä normaali.

- Tavoitteenamme on, että 98 prosenttia varaosista löytyy välittömästä varastosta ja se on toiminut ihan normaalisti, eli ei ole minkäänlaisia vaikeuksia.

Nordman kertoo, että varaosia on saatavilla Suomessa jatkossakin.

- General Motors on taannut varaosien toimituksen jatkumisen myös siinä tapauksessa, että Saabin toiminta lakkaisi. Uskomme, että se tulee toimimaan jatkossa kaikissa tilanteissa.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.