Mainos

Saabilla yhdeksän elämää: "Kahdeksan mennyt, yksi jäljellä"

Autonvalmistaja Saabin pelastamiseksi otettiin tänään tärkeä askel, kun Ruotsin valtion velkakonttori hyväksyi lopullisesti venäläisen liikemiehen Vladimir Antonovin Saabin osaomistajaksi.

Saab etsii lisäksi kuumeisesti myös kiinalaisia rahoittajia uusien malliensa sarjatuotannon käynnistämiseksi

Liikemies Antonovin osakkuus Saabissa edellyttää kuitenkin vielä joitakin lisätoimia, mutta Trollhättanissa toiveikkuus kasvoi iltapäivällä.

- Toivossa täytyy elää, että saisimme pitää työpaikkamme ja Saab selviäisi tästä tilanteesta, sanoo lähemmäs 40 vuotta Saabilla Trollhättanissa työskennellyt autopeltiseppä Leo Qvist.

Hän on nähnyt tehtaalla kriisejä ennenkin, kun tuotantoa on leikattu ja väkeä vähennetty. Runsas vuosi sitten Saab pelastui jo varmana pidetyltä konkurssilta, mutta taas yhtiön rahat ovat vähissä, vaikka palkat maksettiinkin alkuviikosta.

- Olimme eilen tehtaalla, mutta emme saaneet lisätietoja, pahoittelee Qvist.

Parhaillaan Saabin tehdas on hiljainen, tuotanto on ollut keskeytyksissä jo kolme viikkoa. Työntekijät elävät päivä kerrallaan - epätietoisina yrityksen tulevaisuudesta.

- On sanottu että Saabilla on yhdeksän elämää - kahdeksan on mennyt ja yksi on jäljellä, Qvist pohtii.

Trollhättanin kaupunginjohtaja Paul Åkerlund on kuitenkin yhä toiveikas.

- Ratkaisu voidaan löytää jo esitetylle tai sitten aivan uudelle pohjalle. Uskon, että se syntyy melko pian niin että tehdas voidaan taas käynnistää, sanoo Åkerlund.

Ja kiire on, sillä Saab tarvitsee rahaa myös alihankkijoiden laskuihin. Tänään ainakin yksi ilmoitti keskeyttävänsä Saabin tilaamien osien tuotannon ja vähentävänsä väkeä.

Katso Kari Lumikeron juttu Trollhättanista (Kymmenen uutiset 28.4.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.