Ryanair-tapauksen jälkipyykki jatkuu – Valko-Venäjälle sataa lisää pakotteita

3:41
Katso videomateriaalia tapahtuneesta, sekä Traficomin arvio MTV Uutiset Liven lähetyksestä.

Euroopan unioni aikoo asettaa lisää sanktioita, jotkaa koskevat 71 Valko-Venäjän kansalaista ja seitsemää järjestöä, uutisoi Bloomberg.

Bloombergin mukaan EU suunnitteli uusia pakotteita Valko-Venäjälle jo ennen tapausta, jossa Ryanairin kone pakotettiin laskeutumaan Minskiin, mutta sen jälkeen pakotteita alettiin suunnitella entistä aktiivisemmin.

Toukokuussa Ateenasta Vilnaan matkalla ollut Ryanairin lentokone teki hätälaskun Minskiin, jossa oppositioaktivisti Roman Protasevitsh pidätettiin. Valko-Venäjän viranomaiset määräsivät Ryanairin koneen laskeutumaan Minskiin kesken matkan pidättääkseen Protasevitshin. Virallinen Valko-Venäjän ilmoittama syy laskeutumiselle oli pommiuhka, mutta konetta ei edes tutkittu mahdollisen pommiuhan varalta sen laskeuduttua Minskiin.

Pakotteita asetetaan ainakin 71 ihmiselle, joiden joukossa on mielenosoittajia tuominneita syyttäjiä ja käräjäoikeustuomareita. Lisäksi pakotteet koskevat kansanedustajia ja virkamiehiä. Pakotteita asetetaan myös yrityksille, jotka tukevat Valko-Venäjän presidentin Aljaksandr Lukashenkan hallitusta taloudellisesti.

Niitä henkilöitä ja yrityksiä, joika pakotteet koskevat, ei päästetä Euroopan unionin alueelle ja heidän kaikki varansa EU:ssa jäädytetään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja