Video näyttää, kuinka hävittäjä pakotti Ryanairin koneen täyskäännökseen – Traficom: "Ei tällaisia juuri ilmailu tunne"

3:41
Katso videomateriaalia tapahtuneesta, sekä Traficomin arvio MTV Uutiset Liven lähetyksestä.

Valko-Venäjän viranomaiset määräsivät Ryanairin koneen laskeutumaan Minskiin kesken matkan. 

Viranomaisten mukaan syy laskeutumiseen pakottamiseen olisi ollut pommiuhka. Medialähteiden mukaan käskystä vastasi maan presidentti Aljaksandr Lukashenka.

Konetta ei laskeutumisen jälkeen kuitenkaan tutkittu mahdolliselta pommuhkalta, vaan paikalla suoritettiin pidättämistoimenpide matkustajana ollutta oppositioaktivisti Roman Protasevitšia kohtaan.

Protasevichiä uhkaa kuolemanrangaistus Valko-Venäjällä, sillä hänen on väitetty syyllistyneen terroristiseen toimintaan. Protasevitš oli paljastanut verkossa poliisin väkivaltaisuuksia hallituksen vastaisissa mielenosoituksissa viime vuonna.

"Ei tällaisia juuri ilmailu tunne"

Traficomin ilmailusta vastaava johtaja Jari Pöntinen kertoI MTV Uutiset Livessä, että tapaus on monella tapaa poikkeuksellinen.

– Kyllä se on poikkeuksellinen. Ei tällaisia juuri ilmailu tunne, Pöntinen kertoo.

Traficom ei tee tapauksesta omaa arvioita, tai anna toimenpidesuosituksia tapahtuneesta. Näistä asioita huolehtii Euroopan lentoturvallisuusvirasto.

Pöntinen kuitenkin kertoo, että jos Valko-Venäjän ilmatilaa vältetään, olisi sillä esimerkiksi taloudellisia vaikutuksia.

– Jos ilmatilaa haluttaisiin välttää, se toisi joillekin reiteille lisää matkamaileja eli reittipituutta ja lentoaikaa ja täten vaikuttaisi lennon taloudellisuuteen.

Katso videomateriaalia hävittäjien saatosta sekä Jari Pöntisen kiinnostava haastattelu yläpuolelta löytyvältä videolta.
Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja