Ryan Lasch paukutti hattutempun – tähden yllä kovia huhuja

Maalikooste: Pelicans - Sport 3:22
Maalikooste: Pelicans - Sport.

Pelicans nikkaroi miesten jääkiekkoliigassa jo kauden kolmannen vähintään viiden maalin voittonsa löylyttäessään Sportia maalein 5–0 (1–0, 4–0, 0–0). Vaasalaisilta ei tehoa löytynyt, vaikka vieraat olivat edellä sekä kiekonhallinnalla että laukauksilla (58–40) mitaten.

Liigan pistepörssiä johtava amerikkalaishyökkääjä Ryan Lasch, 33, takoi hattutempun (3+0). Sentteri Hannes Björninen (0+3) pohjusti yhtä monta maalia. Ottelukohtaisella sopimuksella pelaavan Laschin on kerrottu lähtevän Lahdesta lähiaikoina. Lasch on pistepörssin piikkipaikalla lukemin 8+33. Hän on kerännyt pisteistään 6+15 ylivoimalla.

Lahtelaiskasvatti Jasper Patrikainen, 20, torjui liigauransa ensimmäisen nollapelin pysäytettyään 14. liigaottelussaan 34 kiekkoa. Nuorten MM-kisoista pronssimitalin kanssa palannut lahtelaispuolustaja Matias Rajaniemi, 18, avasi maalitilinsä 31. ottelussaan liigakaukaloissa kikkailtuaan lukemiksi 3–0.

– Avauserä oli meiltä vielä hankala, mutta maalinteko laukaisi omaakin pelaamistani, Rajaniemi kommentoi.

– Huomasin, että Pelicans myy kymppitonnin pääsylippuja. Nyt voin sanoa, että hinta on kohdallaan Laschin ja Patrikaisen näkemisestä, sivalsi Sport-luotsi Risto Dufva.

Kun Pelicans ja Sport kohtasivat viimeksi lokakuussa, katsomoon vaivautui 1  356 katsojaa. Keskiviikkona viralliseksi yleisömääräksi ilmoitettiin yksi katsoja, vaikka Pelicans ilmoitti ottavansa halliin rajatusti kausikorttilaisia. 

Lue myös:

    Uusimmat