Ruotsista jysähti! 22-vuotias täräytti maailman kakkostuloksen

Ruotsin Axelina Johansson paranteli kuulantyönnön Ruotsin ennätyslukemia.

22-vuotias ruotsalainen huippulupaus Axelina Johansson työnsi sunnuntain vastaisena yönä USA:n Nebraskassa oman kuulantyönnön ennätyksensä 19,30, mikä nostaa hänet tilastoissa korkealle.

Työntö on uusi Ruotsin halliennätys. Fanny Roosin entinen maan ennätyslukema oli 19,29, eli tulos paranee sentillä. Johanssonille itselleen ennätysparannus on järisyttävän kova, sillä ennen eilistä hän oli saanut kuulan lentämään lukemiin 18,57.

22-vuotias ruotsalaislupaus nousi hirmukaarensa myötä yhdeksi Istanbulin EM-hallien voittajasuosikiksi, sillä Axelssonin noteeraus nostaa hänet tämän hetken maailmanlistalla peräti toiseksi. Edellä on vain Kanadan Sarah Mitton, joka voitti myös Nebraskassa käydyn kilpailun. Kanadalaisen maailman kärkitulos on tällä hetkellä 19,80.

Ruotsin ulkoratojen ennätystä pitää hallussaan Fanny Roos tuloksella 19,42.

Ruotsalaiset ovat naisten kuulantyönnössä tällä hetkellä aivan maailman valioita, ja esimerkiksi suomalaiset ovat vielä pitkällä takamatkalla. Suomen hallikauden kärkitulosta pitää hallussaan Kuopion Reippaan Eveliina Rouvali, jonka paras tulos tältä talvelta on 16,89.


Lue myös:

    Uusimmat