Ruotsissa verrataan Johaugia Jari Isometsään – "Tästä on tulossa oikeusmurha"

Ruotsin hiihtoliiton entinen lehdistöpäällikkö Torbjörn Nordvall kommentoi Therese Johaugin käsittelyä vertaamalla häntä Jari Isometsään.

Johaug sai Norjan antidopingtoimikunnalta 13 kuukauden kilpailukiellon. Nyt kansainvälinen hiihtoliitto FIS aikoo valittaa tuomiosta urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen CASiin. FISin mielestä tuomion olisi pitänyt olla ankarampi.

Nordvall kummastelee FISin toimintaa blogissaan. Hänen mukaansa Johaugista on tullut poliittinen pelinappula.

– Hän on käyttänyt huulirasvaa. Minun näkemykseni mukaan hän ei ole käyttänyt dopingia, vaan ollut lähinnä huolimaton. Ja sitä paitsi hiihtoliitto on neuvonut häntä noudattamaan lääkäreiden ohjeita. Niin hän tekikin. Hän sai rangaistuksen, hän sai kilpailukieltoa, hän joutui sivuun MM-kisoista, hän menetti tuloja ja hänen brändinsä koki kolauksen, listaa Nordvall.

– Kuinka paljon yksi virhe saa maksaa? Pitääkö missata olympialaiset? Se olisi kamalaa. Jari Isometsä sai kaksi vuotta järjestelmällisestä dopingin käytöstä. Pitääkö laiminlyönnistä saada saman verran?

Isometsä kärähti edellisissä Lahden MM-kisoissa vuonna 2001 useiden muiden suomalaishiihtäjien kanssa. Kaikki kärynneet suomalaiset saivat kahden vuoden kilpailukiellon. Isometsän osalta ratkaisu johti uran päättymiseen. Nordvallin mielestä tapaus oli paljon törkeämpi kuin Johaugin teko.

– Hän on symboli. Tästä yritetään tehdä dopingin vastaista pelottavaa esimerkkiä. Mutta tämä on liian raakamaista. Haluan korostaa, että urheilun järjestelmiä täytyy kunnioittaa, mutta yhtä lailla tästä on tulossa oikeusmurha. Johaugin tapauksessa ei ole tahallisuutta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja