Mainos

Ruotsissa ilmestyvä Sköna Dagar lopetetaan

Sanoma Magazines Finland lopettaa Ruotsissa vuodesta 1994 lähtien ilmestyneen naistenlehtensä Sköna Dagarin. Lehden toukokuun numero on sen viimeinen. Sköna Dagar perustettiin kahdeksan vuotta sitten Suomessa erinomaisesti menestyvän ET-lehden sisarlehdeksi. ET-lehti on Suomen suurin aikakauslehti, jonka keskilevikki oli vime vuonna 258 657 kappaletta.

Sköna Dagar ei onnistunut kasvattamaan levikkiään riittävän suureksi Ruotsin erittäin kilpailluilla aikakauslehtimarkkinoilla, eikä siten myöskään saavuttanut sille asetettuja muita tavoitteita. Sköna Dagarin vuoden 2001 tarkistettu keskilevikki jäi 48 900 kappaleeseen. Lehden palveluksessa oli yksitoista henkilöä.

-Kun Sköna Dagarilla yksittäisenä Ruotsissa ilmestyvänä lehtenämme ei ollut synergistä tukea muista aikakauslehdistämme, tämä meidän kannaltamme uudelle markkina-alueelle meno osoittautui ylivoimaiseksi, Sanoma Magazines Finlandin toimitusjohtaja Eija Ailasmaa sanoo.

Sanoma Magazines Finland kustantaa Ruotsissa myös kahta harrastelehteä, Utemagasinetiä ja Åka Skidoria, joita tämä päätös ei koske. Niiden ilmestyminen jatkuu entiseen tapaan.

Sanoma Magazines Finland on osa kansainvälistä Sanoma Magazines -liiketoimintaryhmää, joka kuuluu SanomaWSOY-konserniin. Sanoma Magazines toimii kymmenessä Euroopan maassa ja julkaisee noin 270 aikakauslehteä. Sanoma Magazines Finland on Suomen suurin aikakauslehtikustantaja ja markkinajohtaja naisten- ja perhelehdissä, lasten ja nuorten julkaisuissa sekä tietotekniikka- ja yritysjulkaisuissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.