Mainos

Ruotsinkieliset kansanedustajat tyrmäävät Ylen säästöpaketin

SDP:n puoluesihteerin Maarit Feldt-Rannan mukaan Radio Extremin lakkauttaminen vaatisi syvempää yhteiskunnallista keskustelua julkisista palveluista.

Suomenruotsalaiset kansanedustajat vaativat Yleisradion säästöpaketin lähettämistä uudelleen valmisteltavaksi. Ruotsinkieliset kansanedustajat kokoontuivat tänään keskustelemaan ruotsinkielisen Radio Extremin lakkautusuhasta.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Annika Lapintie sanoo, että puolueen kaksi edustajaa Ylen hallintoneuvostossa haluavat ehdottomasti säästää Radio Extremin.

SDP:n ruotsinkielinen piirijärjestö FSD kertoo nettisivullaan, että hallintoneuvoston sosiaalidemokraatit ehdottavat säästöpaketin jättämistä pöydälle. SDP:n puoluesihteerin Maarit Feldt-Rannan mukaan Radio Extremin lakkauttaminen vaatisi syvempää yhteiskunnallista keskustelua julkisista palveluista.

Myöskään RKP ei hyväksy ruotsinkielisen nuorisokanavan lakkauttamista.

Yle on kertonut harkitsevansa Radio Extremin lisäksi muun muassa Radio Peilin ja televisiokanava Yle Extran lakkauttamista säästösyistä. Ylen hallintoneuvosto kokoontuu tänään keskustelemaan säästöpaketista.

Hallintoneuvostossa istuu 21 kansanedustajaa ja kaksi Ylen henkilökunnan jäsentä, joilla ei ole äänioikeutta. Kokoomuksella ja keskustalla on hallintoneuvostossa kuusi paikkaa, SDP:llä viisi, vasemmistoliitolla kaksi ja vihreillä ja RKP:llä yksi paikka.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.